Депутати місцевих рад від «Батьківщини» Півдня країни провели спільну робочу нараду.

Понад 70 депутатів, які були обрані від ВО «Батьківщина» до рад всіх рівнів Миколаївської області, взяли участь у міжрегіональному зібранні, яке відбулося в Одесі. Очолив миколаївську делегацію голова обласної партійної організації Михайло Соколов. Головна теза зборів звучала, як «Бідність громадян вбиває державу». Підведені перші підсумки роботи депутатів після виборів та окреслені спільні інструменти взаємодії у мовах економічного занепаду України.

В роботі з’їзду взяли участь народні депутати України різних скликань, впливові та авторитетні особи партії. Перший заступник Голови ВО «Батьківщина» Іван Кириленко відмітив, що депутати «батьківщинівці» мають усвідомити свою відповідальність з огляду на те, що партія на виборах отримала другий результат за кількістю депутатів, обраних до рад всіх рівнів. «Саме місцеві громади сьогодні мають виступити авангардом перетворень. Адже Центр вже не витягує ті функції, які було на нього покладено. Виключно на місцях слід розподіляти кошти та визначати, на що їх спрямовувати», — відзначив І.Кириленко.

На загальній нараді озвучені основні пріоритети партії з окремих питань. Так, «Батьківщина» категорично проти того ринку землі, який пропонується сьогодні. Адже продавати землю за безцінь, — злочин. Бажаючих придбати українські чорноземи багато серед олігархів та іноземців. Не можна допустити суцільного продажу українського надбання. Вихід в тому, аби надати право громадам приймати рішення про передачу земель в оренду на конкурсних засадах. Така можливість розпоряджатися власною землею стане реальним фундаментом децентралізації. За рахунок отриманих коштів можна вирішити злободенні проблеми кожної громади.

Партія вважає, що для розвитку агропромислового комплексу важливо зупинити експорт зерна в тих обсягах, в яких він відбувається. Замість сировини потрібно експортувати продукти з високою доданою вартістю, так, як це робиться в цивілізованих країнах.

У «Батьківщині» наполягають на негайному відновленні попередніх нормативів споживання газу, які були скасовані сумнівним рішенням суду. Адже проведення перерахунку в бік збільшення вартості фактично спожитого газу за період з травня 2015 до січня 2016 року є продовженням грабіжницької політики уряду стосовно власного народу.

Миколаївські депутати взяли участь в роботі трьох секцій, — «бюджетна та соціальна політика», «аграрна політика, земельні питання, децентралізація та місцеве самоврядування» та «ЖКГ, тарифна політика та діяльність ОСББ». Як зазначив голова Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов, «збори стали гарною нагодою для обміну досвідом і обговорення плану ефективного господарювання в областях. На Миколаївщині маємо сильну, монолітну та дисципліновану команду, яка за підтримки партійного керівництва та парламентської фракції стане гідною та надійною опорою для жителів області».