Депутати Вознесенської райради на Миколаївщині підтримали ініціативу «батьківщинівців»

Фракція ВО «Батьківщина» у Вознесенській районній раді (Миколаївська область) закликала місцевих депутатів звернутися до президента, спікера та прем’єра  з приводу загрозливої ситуації у реформуванні галузі охорони здоров’я.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», звернення схвалено більшістю депутатів на черговій сесії Вознесенської районної ради.

В звернення йдеться, що «методи, які використовує МОЗ для впровадження так званої «медичної реформи» уже призвели до цілої низки необдуманих, негативних наслідків в медицині, особливо в сільській місцевості. Декларуючи світлі ідеї реформи медичної галузі її авторам варто було б зважати на реалії нашого сьогодення. Варто було б завершити повністю задекларовану урядом децентралізацію, а потім переходити до впровадження реформи».

«На території Вознесенського району передбачається реорганізація 14 ФАПів з регулярним графіком роботи в 8 пунктів здоров’я з нерегулярним графіком роботи. Таке значне скорочення надзвичайно необхідних медичних закладів призведе не тільки до невдоволення, а й до різкого зменшення кількості населення при і без того непростій демографічній ситуації. Фактично з квітня цього року первинна медична ланка в районі утримується за рахунок районного бюджету та бюджетів об’єднаних територіальних громад, що в свою чергу накладає негативний відбиток на інші напрямки соціально-економічного розвитку району», — зазначає голова фракції ВО «Батьківщина» у Вознесенській  районній раді Олександр Годовиченко.

Депутати закликали керівників країни передбачити компенсацію видатків місцевим бюджетам на утримання сільської медицини до моменту повноцінного функціонування Національної служби здоров’я. Також «батьківщинівці» вже почали збір підписів під цим зверненням в об’єднаних територіальних громадах району та області.