Депутати Южноукраїнської «Батьківщини» озвучили пропозиції до бюджету 2017-го.

Депутати Южноукраїнської міської ради від «Батьківщини» Сергій Горностай та Сергій Ярошенко провели прес-конференцію, на якій прозвітували про свою роботу за минулий рік, дали оцінку політичної ситуації в міській раді та обговорили внесення змін до бюджету міста на 2017 рік.

Свої пропозиції щодо змін до головного фінансового документу депутати зареєстрували ще в грудні 2016-го року і розраховують, що депутатський корпус прислухається і підтримає ініціативи, спрямовані на поліпшення соціально-економічної інфраструктури Южноукраїнська на сесії міської ради, яка відбудеться 23 лютого.

Зокрема, депутати фракції «Батьківщина» пропонують виділити кошти на придбання асфальтировочного засобу для укладання асфальту на внутрішньо будинкових територіях.

— У минулому році роботи КП ЖЕО з асфальтуваннюя внутрішньобудинкових територій були зірвані, а 600 тисяч не використані. Причиною, начебто послугувала відмова фірм-підрядників від виконання робіт. Тому і виникла ідея закупити каток для КП СКХ і закрити в найближчі роки проблеми дворів. Тим більше, поблизу Южноукраїнська є кілька заводів і проблем із закупівлею асфальту виникнути не повинно.

Про ці та інші дива розповіли «батьківщинівці». Так, представники фракції запропонували профінансувати проектно-кошторисну документацію на облаштування паркувальних кишень по проспекту Незалежності та Соборності, вулицях Дружби Народів, Енергостроителей, Молодіжної та інших «Проблема з паркуванням в Южноукраїнську сьогодні настільки актуальна, що стривожені і автомобілісти і пішоходи, — зазначає депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Горностай. — Дійсно, кількість транспорту збільшилася, а міська інфраструктура залишилася на рівні 80-х років. І цю проблему дорожніми знаками, які забороняють стоянку, вирішити не можна. Звідси й виникла ініціатива розробити проект парковок у місті, особливо на центральному проспекті. Ми виходимо саме з такою пропозицією.

Крім розвитку міської інфраструктури, депутати вважають дуже важливим аспектом впровадження енергозберігаючих технологій в установах міста, що дозволить значно економити бюджетні кошти на енергоносіях. «Міська лікарня, шкільні і дошкільні установи за минулий 2016 рік спожили електроенергії, тепла та води на 11 мільйонів гривень бюджетних коштів. І ця цифра буде щорічно зростати, якщо міська влада не повернеться обличчям до впровадження енергозберігаючих технологій, установок лічильників тепла і води, — переконаний Сергій Горностай. — У грудні минулого року на сесії міськради профінансували тільки дві школи на заміну вікон і пристрій кабінок в санітарних вузлах, 1-ю і 3-ю. На сьогоднішній день у вільному залишку є ще 27 мільйонів гривень бюджетних коштів. Вважаємо, що частина з цієї суми необхідно направити на два-три дитячих садка і стаціонарні відділення міської лікарні».

Крім того, представники «Батьківщини» вважають необхідним виділити кошти на будівництво спортивних майданчиків зі штучним покриттям на територіях загальноосвітніх шкіл, а так само зведення шатрового критого манежу на місці стадіону школи №1. «Десятки років шкільні спортивні майданчики та стадіони нагадують швидше пасовища, ніж спортивні споруди. Про який здоровий спосіб життя наших дітей ми можемо говорити, якщо немає відповідної інфраструктури? Однозначно, поля зі штучним покриттям, бігові доріжки та інший спортінвентар повинен бути в розпорядженні навчальних закладів. На базі школи №1 ми пропонуємо звести шатровий критий манеж, здатний у будь-який час року прийняти не тільки дітей, але і проводити змагання, турніри. На даний момент ми говоримо про проектно-кошторисної документації, що б знати, скільки це обійдеться бюджету», — розповів Сергій Горностай.

— Проблем в Южноукраїнську багато, але на жаль, міський голова Віктор Пароконный за два бюджетних роки так і не надав план розвитку проспекту Незалежності. Те, що зараз бачать городяни на центральній вулиці їм не дуже подобається, а яким його бачить влада, не знаємо навіть ми, депутати. Нашому місту в минулому році пощастило, за рахунок ставки єдиного соціального внеску бюджет збільшився, а якщо взяти минулий і нинішній рік, то тільки на фінансування різних програм, від соціальних до капітального будівництва, розподілено понад 130 мільйонів. Тим не менш, істотних зрушень у розвитку міської інфраструктури немає. Програми на папері – це профанація, люди повинні бачити роботу влади виходячи з дому, — зазначає керівник «Батьківщини» в Южноукраїнську Сергій Ярошенко.

Звіт про роботу депутатів фракції «Батьківщина» в Південноукраїнській міській раді, представлений під час прес-конференції, а так само оцінку політичної ситуації в міській раді, видання «Барометр» опублікує пізніше.

юж2юж1