Депутати Жовтневої ради від «Батьківщини» ознайомилися з польським досвідом реформ.

Днями депутати Миколаївської обласної ради та керівники облдержадміністрації побували з робочим візитом у польському місті Кентшин. У складі делегації – депутат Жовтневої ради від «Батьківщини» Дмитро Бачинський. Він виступив одним з ініціаторів підписання Меморандуму між Жовтневий районом Миколаївщини та Кентшинським районом.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

У ході візиту миколаївська делегація зустрілася із Віце-старостою Кентшинського повіту Міхалом Красинські, віце-маршалом Вармінсько-Мазурського воєводства Мироном Сичем, президентом товариства «Наші Мазури», депутатом Збігнєвом Гомзою, віце-президентом товариства «Наші Мазури», депутатом Марком Мельничеком та представником польського бізнес-клубу В’єславом Любинські.

Метою візиту української делегації до Польщі стало вивчення досвіду  з основ проведення реформ у сфері місцевого самоврядування, ознайомлення з результатами адміністративних та економічних реформувань, опрацювання  успіхів в процесі польської децентралізації. Як заявив Дмитро Бачинський, — «результатом поїздки стало підписання Меморандуму між двома районами, домовленості про співпрацю, як районами-побратимами. Корисними стали зустрічі з керівництвом декількох воєводств, обмін досвідом. Адже Польща вже здійснила успішні кроки в напрямку процесів децентралізації. Слід вивчити помилки зарубіжних партнерів, аби уникнути їх в Україні».