Досягнення миру не може містити навіть натяку на капітуляцію, – Юлія Тимошенко засудила «мінські протоколи»

В Україні немає внутрішнього конфлікту. Є війна Росії проти України на Донбасі. Є окупований Росією Крим. Підписані ж документи знову декларують наявність неіснуючої «громадянської війни».

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, коментуючи підписання командою президента Зеленського нових «мінських протоколів».

«Досягнення миру не може містити навіть натяку на капітуляцію! Свого часу ми попросили президента не перетинати «червоні лінії», які загрожують нашим національним інтересам, самій нашій незалежності та суверенітету. Однак, протоколи, які передбачають створення консультативної ради у політичній підгрупі тристоронньої контактної групи, що були завізовані посланцями Володимира Зеленського у Мінську, викликають цілком обґрунтоване обурення. Вони змушують засумніватися в усвідомленні президентом усіх небезпек таких таємних домовленостей. Підтримавши ці документи, президент вкотре перетнув «червоні лінії», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» зауважила, що Україні не потрібен Мінськ-3. Україні потрібен справжній мир, а не щоденна повзуча капітуляція. Але саме ця повзуча капітуляція, переконана Юлія Тимошенко, і є політикою Зеленського.

«Ми стежимо за кожним кроком в переговорах із РФ і не дозволимо президенту ввести в дію жодного рішення, яке б суперечило нашим національним інтересам. Ставило би під загрозу наш суверенітет та геополітичний вибір. Зраджувало пам’ять солдат, які віддали свої життя за Батьківщину. Ці документи мають бути денонсовані. Слава Україні!» – резюмувала Юлія Тимошенко.