Фракція «Батьківщина» наполягає на продовженні мораторію на продаж землі щонайменше на 5 років

Вільний ринок землі у часи економічної кризи може призвести до катастрофічних наслідків. Потрібно продовжити мораторій щонайменше на 5 років. Цей час потрібен для того, аби в повному обсязі запрацював земельний кадастр та були законодавчо вирішені всі суперечливі питання, які можуть виникнути при відкритті ринку землі, а рівень ВВП на душу населення став середньоєвропейським.

«Щонайменше, до завершення зовнішньої агресії РФ, а стратегічно — на тривалий час сільськогосподарську землю України не можна робити товаром, поки не піднімуть на ноги фермерство, не зроблять його головною системою функціонування на селі та головним чинником отримання великих результатів в сільськогосподарській сфері. Потрібно звернути увагу, що в усіх країнах Європи фермерство є головним напрямком розвитку аграрного виробництва», — зазначила Ю.Тимошенко.

«Сотні тисяч гектарів вже готові до того, щоб, як тільки буде введений так званий ринок, якого насправді не буде, нові латифундисти, нові феодали просто зробили селян своїми безголосими рабами», — сказала вона.
«Якщо завтра сільськогосподарську землю викинуть на такий собі базар, то жоден фермер, жоден селянин не зможе конкурувати з кланами, з мафією в тому, щоб придбати землю для своїх невеликих господарств», — пояснила Тимошенко.
72% всієї території України — це сільськогосподарські землі і тоді, коли проти України чиниться військова агресія, недопустимо робити землю товаром,
адже існує загроза, що агресор  через підставних осіб скупить нашу землю і в якийсь момент може виявитись, що у нас немає країни.

Що стосується власників земельних паїв, які хочуть їх продати, то позиція партії полягає в тому що, держава має викупити в людей ті паї за ринковою ціною у свою власність і одразу передати в оренду фермерським господарствам, але з одночасною кредитною підтримкою фермерів і зі створенням системи обслуговування фермерських господарств.

«Сьогодні фермерство в державній політиці України є ізгоєм. Так не можна робити. Треба проводити зовсім іншу політику, іншу стратегію, а не продавати землю з молотка», — заявила Тимошенко.
«У нас 10,5 млн га державних земель. Ми недозволимо, щоб ці землі опинилися в руках декількох приватних осіб?».

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше

Юлія Тимошенко: Докласти всіх зусиль, щоб наблизити мир і відновлення єдності України

Докладніше

Юлія Тимошенко: Країні потрібна влада, яка працюватиме в інтересах людей, а не на догоду міжнародним спекулянтам

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31