Фракція «Батьківщина» завжди стоятиме на захисті інтересів людей, – Юлія Тимошенко

Фракція «Батьківщина» і в новому парламенті захищатиме інтереси людей та підтримуватиме кроки президента, які покращуватимуть життя українців.

Про це заявила Юлія Тимошенко у четвер у Верховній Раді.

«Фракції «Батьківщина» не переходитиме в опозицію. Ми будемо працювати за межами більшості і готові підтримувати усі ініціативи Президента та його команди, які даватимуть розвиток державі та покращення життя людей. Водночас ми ретельно контролюватимемо кожен крок нової влади. І не дозволимо розвороту проєвропейського курсу – ані в частині суверенітету, ані в частині прав людей та соціальних стандартів», – заявила політик.

Юлія Тимошенко також запевнила, що усі ініціативи нової влади її фракція розглядатиме через призму інтересів простих людей. Депутати «Батьківщини» стоятимуть на захисті національної власності, сільськогосподарської землі, боротимуться з корупцією та бідністю.

Лідер партії наголосила: «Консервація» економіки та бідності є неприпустимими».

«Будемо уважно стежити за проявами лобізму та корупції та робитимемо все, щоб корупціонери були притягнуті до відповідальності», – пояснила Юлія Тимошенко.

Але головним для країни лідер «Батьківщини» вважає досягнення миру – не шляхом капітуляції, а на базі національних інтересів.

Сьогодні на засіданні депутатів Верховної Ради 9-го скликання, обраних від «Батьківщини», було створено депутатську фракцію, у яку увійшли 25 парламентарів, та обрано керівництво.

Головою фракції одностайно обрано Юлію Тимошенко, а її заступником – Сергія Соболєва.