Григорій Немиря виступив на Політичній Асамблеї ЄНП

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря виступив на Політичній Асамблеї Європейської народної партії у Брюсселі.

Він поінформував учасників заходу про ситуацію зі створенням Антикорупційного суду в Україні та щодо скасування Верховною Радою України вимоги законодавства про е-декларування для громадських активістів.

«Справжньою метою запровадження е-декларування для представників громадських організацій є бажання влади взяти на гачок громадянське суспільство, яке реально бореться з корупцією у вищих ешелонах влади, а не створення системи прозорої звітності громадських організацій. А відсутність у парламенті голосів народних депутатів від провладної більшості за скасування е-декларування для громадських організацій та затягування влади зі створенням Антикорупційного суду свідчать про відсутність у керівництва України політичної волі для боротьби з корупцією», – наголосив політик.

У зв‘язку  з цим члени Асамблеї висловили серйозне занепокоєння і наголосили, що в Україні має відбуватися справжня боротьба з корупцією, а не її імітація.

Окрім того, Григорій Немиря поінформував присутніх про перебіг виборчої кампанії щодо обрання голів і депутатів до об’єднаних територіальних громад, які мають відбутися 29 квітня 2018 року в Україні, звернувши увагу на репресії, залякування та використання правоохоронних органів для тиску на кандидатів від опозиційних партій, керівників місцевих партійних організацій та активістів.

Нагадаємо, що ЄНП є найбільшою та найвпливовішою  політичною силою на європейському континенті.  До її складу входять 79 партій та партнерів з 41 країни,  Президент Європейського Парламенту, Президент Європейської Комісії та  Президент Європейської Ради, 9 голів  країн-членів ЄС та 5 голів країн, які не є членами ЄС, 14 членів Європейської Комісії. Вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.