19 жовтня 2018 року на засіданні Кабміну було ухвалено рішення про підвищення ціни на газ для громадян на 23,5% вже з 1 листопада. Це означає, що пропорційно зростуть тарифи на тепло, на гарячу воду та інші комунальні послуги.

Наслідки цього рішення – трагічні. Трагічні насамперед для пересічних українців. Люди і зараз оплачують комунальні послуги з останніх копійок, викроюють останні гривні на армію, натомість влада на простих громадян вішає ще й фальшиві борги. Після чергового подорожчання газу громадян, нездатних сплачувати комірне, стане більше. Більшими стануть і борги.

Влада на чолі з президентом Петром Порошенком свідомо заганяє мільйони українців у бідність та боргову залежність.

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко вже звернулася до депутатів всіх рівнів – обласних, районних, міських – негайно скликати позачергові сесії і вимагати від президента Порошенка скасувати цей злочин перед людьми, це ще одне необґрунтоване підвищення цін на газ, тарифів на тепло і гарячу воду.

Фракція «Батьківщина» звернулася до голови Верховної Ради Андрія Парубія з вимогою негайно скликати позачергову сесію парламенту. Ми вимагаємо ухвалити постанову про мораторій на підвищення тарифів, яким безпосередньо заборонити уряду чергові протизаконні рішення. Згідно з Конституцією, таке позачергове засідання парламенту може скликати або спікер, або 150 депутатів.

«Батьківщина» у Верховній Раді вже отримала підписні листи. Ми розраховуємо на підтримку усіх небайдужих народних депутатів, які вважають, рішення Кабміну щодо збільшення тарифів потрібно зупинити, а комунальні тарифи виводити на обґрунтований рівень.

Поставити свої підписи можна у будь-який зручний час, 24 годин на добу, в партійному офісі по вул. Турівській, 13.

Народні депутати від «Батьківщини» вже поставили свої підписи.

Якщо хтось з колег народних депутатів з певних причин, перебуваючи в місті Києві, не може під’їхати в офіс партії «Батьківщина», – просимо зголоситися: ми зможемо організувати доставку підписних листів.

Ми повинні скасувати це необґрунтоване і злочинне рішення. Подорожчання газу для громадян не має відбутися.