Індексація зарплат та пенсій має складати 73 відсотки

«Батьківщина» наполягає на індексації зарплат та пенсій на рівні 73 відсотків.
Про це Голова фракції Юлія Тимошенко наголосила під час Погоджувальної ради керівників фракцій та комітетів Верховної Ради України.


«Ніякої індексації заробітних плат та пенсій згідно з українськими законами зараз не відбувається. Відповідно до законодавства треба на 73 відсотки провести підвищення пенсій та заробітних плат. Це та безтолкова інфляція, запущена абсолютно непрофесійною політикою», — заявила вона.
А анонсоване урядом з 1 вересня в Україні підвищення соціальних стандартів на 10- 13 відсотків Юлія Тимошенко пов’язує з майбутніми виборами. Аналогічні рішення приймалися урядами Азарова-Януковича перед парламентськими виборами 2007 року і перед виборами 2012 року.До того ж  йдеться не про підвищення зарплат і пенсій, а про одноразову двомісячну доплату.

«Незважаючи на зчинений урядом галас, надбавка до зарплат і пенсій — крапля в морі соціальних потреб держави, — зазначив директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин. — На тлі шаленої інфляції 13-відсоткове підвищення мінімальної зарплати має вигляд майже символічного жесту. Очевидно, що в діях уряду головне — політична підоснова, а саме бажання вплинути на настрій населення перед виборами». «З 1 вересня тарифи на електроенергію зросли на 23%, на опалення — на 70% порівняно з торішніми, а тарифи на газ за останні півроку збільшилися в сім разів. Так що обіцяне підвищення не покриє навіть плати за новими комунальними тарифами», — констатує експерт.

 

«На 10-13 відсотків перед виборами підвищують пенсії та заробітні плати для того, щоб вкотре обвести людей навколо пальця. Перед виборами кинути таку «фінансову кістку…
 
Не принижуйте людей! Просто закони виконуйте! Гроші для цього є! Корупцію просто припиніть», — Ю. Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше

Юлія Тимошенко: Докласти всіх зусиль, щоб наблизити мир і відновлення єдності України

Докладніше

Юлія Тимошенко: Країні потрібна влада, яка працюватиме в інтересах людей, а не на догоду міжнародним спекулянтам

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31