Іван Кириленко: В основні Нового аграрного курсу – людина як безцінний капітал

оловна мета Нового  аграрного курсу України  – це підтримка і розвиток людей, що працюють на землі, безцінного капіталу, який ми сьогодні стрімко втрачаємо.

Про це перший заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Кириленко зазначив під час міжрегіонального форуму Новий аграрний курс України, який сьогодні відбувається в Миколаєві.

Він зауважив, що за різними світовими рейтингами, наша держава, по суті, найбідніша країна з найбагатшим потенціалом. Саме тому вкрай необхідно сьогодні змінити систему, яку впроваджує чинна влада: «Ми взялися поламати цю систему, цей хребет і ми його поламаємо».

Як пояснив Іван Кириленко, Новий курс України – це не модернізація, а побудова нової країни, в основі якої не монополії, а свобода, рівність і справедливість.

Серед пріоритетів аграрного курсу політик назвав розвиток сімейного фермерства, створення нових робочих місць та демонополізація всіх підприємств у сільгоспсекторі.

Окрім того, Новий аграрний курс включає в себе і такі напрямки, як впорядкування сільськогосподарських земель, повну їх інвентаризацію та попередження будь-яких спроб рейдерства.

Депутат від «Батьківщини» також наголосив на необхідності повної детінізації всіх процесів в аграрному комплексі та зміни грошово-кредитної політики, спрямованої на підтримку та розвиток аграрного сектору – перехід на доступні кредити до 2-3% річних для кожного фермера.

Іван Кириленко звернув увагу і на доцільність експорту Україною переробленої, а не сировинної продукції: «Ми торгуємо сировиною на 90%. Це соняшник, олія, соя. Але це найнижчий рівень ринку. Вища ліга – це там, де країна торгує делікатесами, спагеті, піццею тощо».

Нагадаємо, Юлія Тимошенко перебуває з триденним робочим візитом на півдні країни. Напередодні, на Херсонщині, вона відвідала приватний елеватор та території річкового порту, провела дискусію із інтелектуалами щодо «Нового курсу України» та поспілкувалася із людьми на мітингу проти несправедливої тарифної політики влади.