Іван Крулько: АП на місцевих виборах обкатала адмінресурс, щоб на повну використати його на президентських перегонах

Адміністрація Президента випробувала свій адмінресурс по своїй вертикалі на виборах в 40 ОТГ 29 квітня, аби на повну використати його на президентських перегонах.

На цьому наголосив заступник голови партії «Батьківщина», народний депутат Іван Крулько під час програми «Нейтральна територія зі Світланою Орловською» на Прямому каналі.

Як приклад політик навів ситуацію у Запорізькій області, де з 14 зареєстрованих на виборах в ОТГ кандидатів від «Батьківщини» 8 знялися з виборів після того, як їх викликав до себе голова райдержадміністрації.

«Що їм там говорив голова РДА, можна тільки здогадуватись…» – зауважив парламентарій, і додав, що адмінресурс використовувався не лише під час виборів, а й під час реєстрації кандидатів, спостерігачів, членів виборчих комісій від «Батьківщини».

«Ми хочемо звернути на це увагу, у тому числі міжнародних інституцій. Бо передбачаємо, що на президентський виборах на повну силу працюватиме адміністративний ресурс, як він працював на цих виборах, коли наших найсильніших членів комісій, спостерігачів – вчителів, лікарів, авторитених людей, залякують і не дають їм змоги контролювати чесність підрахунку і захищати результати виборів», – наголосив парламентарій.

Щодо звинувачень, які лунали в бік «Батьківщини», Іван Крулько зауважив, що це ніщо інше, як маніпуляція громадянською свідомістю.

За його словами, дуже схоже на те, що «КВУ з демократичної і незалежної аналітичної структури перетворилось у підконтрольний Банковій агітпроп».

«Свідченням цього є хоча б те, що у день виборів КВУ зробив гучну заяву, що в Одеській області, в Кілії зловили спостерігача від «Батьківщини», який із зошитом переписував усіх виборців. А потім з’ясувалось, що це був представник іншої партії. Але неправдиву інформацію ніхто так і не спростував», – обурився народний депутат.

Іван Крулько також зауважив: «Ми дуже вдячні виборцям, які вже шосту хвилю виборів віддають перевагу «Батьківщині», попри маніпуляції та адмінресурс. За офіційними даними, партія Юлії Тимошенко перемогла на цих виборах. Від неї обрано 277 депутатів, що становить 35,6%, від БПП обрано 212 депутатів, або 27,1%, від Аграрної партії – 106 депутатів, або 13,6%», – узагальнив Крулько.

Він також звернув увагу, що «Батьківщина» як партія має найбільшу підтримку у суспільстві, а її лідер Юлія Тимошенко – найвищу довіру серед кандидатів у президенти.

«Ми дійсно турбуємось, щоб вибори пройшли в чесний і справедливий спосіб. Тому закликаємо громадські організації, яким довіряли, не займатись маніпуляціями замість фіксації справжніх порушень та фактів підкупу, за які правоохоронні органи мали б притягати до реальної відповідальності», – резюмував представник «Батьківщини».