Іван Крулько: Парламент має повернути до регламенту норми, які були викинуті диктаторським режимом

Новий парламент буде успішний за умови жорсткого дотримання відповідних процедур. Тому необхідно якнайшвидше переглянути регламент та повернути ті важливі норми, що були викинути диктаторським режимом.

Про це у четвер ввечері в ефірі «5-го каналу» сказав народний депутат від фракції «Батьківщина» Іван Крулько.

«Цей парламент буде успішний за умови жорсткого дотримання процедур. Дуже важливо, щоб всі закони, які парламент розглядатиме, були правильними не тільки по своїй суті, а й ухвалювалися відповідно до процедури. Коли всі матимуть можливість висловитися, як коаліція, так і опозиція, коли кожна поправка буде ставитися на голосування», — підкреслив він.

Народний депутат також зауважив, що саме новообрані депутати зараз повинні виправити всі ті грубі порушення, вчинені попереднім режимом з українським законодавством та, зокрема, регламентом роботи Верховної Ради.

«Наприклад, завдяки колишнім ставленикам Януковича в парламенті з попереднього регламенту було викинуто статтю 206, яка регламентує порядок обрання членів Кабінету Міністрів. Тому нам потрібно якнайшвидше переглянути регламент та повернути всі ті норми, які регулюють нормальний порядок діяльності Верховної Ради», — зауважив Іван Крулько.

Також він додав, що необхідно розробити та прийняти закон про опозицію, щоб гарантувати її права.

«Разом з тим опозиція у парламенті має бути проукраїнською та працювати в інтересах України, а не виступати агентом Кремля», — підсумував депутат.