Коментар прес-служби Миколаївської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» стосовно заяви О.Вербицької з приводу її позиції щодо партії ВО «Батьківщина».

14 серпня у сесійній залі Миколаївської обласної ради під час зборів активістів з приводу створення так званої громадської ради при облдержадміністрації та облраді член ГО «Миколаїв-SOS» Ольга Вербицька заявила про свої наміри розпустити чи то Миколаївський осередок чи навіть всю партію ВО «Батьківщина».

Зважаючи на те, що Ольга Миколаївна є діючим кандидатом від «Батьківщини» до Миколаївської обласної ради, подібну заву можна розцінити як і бажання кандидата задовольнити свої політичні амбіції не лише через громадську активність і звільнивши місця, все ж таки стати депутатом, так і ситуативною зміною політичної орієнтації на прикладі колишнього «батьківщинівця» Аркадія Корнацького.

В першому випадку необхідно зазначити, що для реалізації такого бажання та входження Вербицької Ольги Миколаївни до депутатського корпусу Миколаївської обласної ради від ВО «Батьківщина», необхідно позбавити такого права інших кандидатів і тричі змінити склад депутатської фракції в обласній раді. Бо, на превеликий жаль, вона не отримала значної підтримки виборців на своєму окрузі і має лише 28-мий результат (9,6% 421 голос) в партійному рейтингу під час виборів 2015-го року. На такий крок Миколаївська обласна організація ВО «Батьківщина», незважаючи на всі здобутки Ольги Миколаївни, піти не може.

В іншому ж випадку, в разі зміни Ольгою Миколаївною політичних орієнтирів, ми переконані, що вона на особистому прикладі, почавши з себе, почне процес розпуску ВО «Батьківщина» і подасть заяву про вихід зі складу кандидатів у депутати обласної ради від ВО «Батьківщина».