Кому заважає миколаївська «Батьківщина»?

18 березня в офіс, який орендує Миколаївська обласна парторганізація ВО «Батьківщина» по вул. Фрунзе, 50, завітали непрохані гості. Представники Заводського відділу державної виконавчої служби Миколаївського міського управління юстиції та ПАТ «Миколаївобленерго». Візит був викликаний тим, що виконавчій службі треба було терміново виконати рішення суду 4-річної давності про стягнення боргу за неоплачену електроенергію. Сума боргу становить понад 42 тисяч гривень.

П’ять гостей прибули за адресою того приміщення, яке зараз орендує обласна парторганізація, а не за юридичною адресою організації. Приміщення дійсно взято в оренду у приватного орендодавця, який надав його разом з меблями та комунікаціями. Відповідно, меблі – власність орендодавця. І ніяк не є власністю обласної парторганізації. Як і не є власністю парторганізації майно тих людей, які працюють в офісі. Це ті, хто в силу своїх політичних уподобань і переконань, готові підтримувати цю політичну силу, надавати організаційну допомогу.

Дії представників виконавчої служби та обленерго буквально приголомшили активістів «Батьківщини». В цей час в офісі перебували п’ятеро дівчат, яких змусили мало не вивертати кишені. «Вони (гості) обійшли всі приміщення. Відкривали кожен ящичок в столах, кожну картонну коробку, — розповідає голова Кривоозерської районної організації ВО «Батьківщина» Наталія Дурачевская. – Я просто отетеріла від такого нахабства і хамської поведінки. Почали описувати нашу особисту оргтехніку. Вона дійсно, — наша особиста. Я воджу свій ноутбук з собою постійно. І всі так працюють. Принтер та ксерокс належать особисто керівнику обласної парторганізації Михайлу Соколову. Він просто поділився цією технікою для офісу. Чесно кажучи, такого беззаконня я не бачила. Впевнена, що все це неспроста».

— Я переконаний, що подібні дії є політичною провокацією, — говорить перший заступник голови Миколаївської парторганізації ВО «Батьківщина», учасник АТО Олег Кравець. – Дізнавшись про конфлікт, змушений був сюди приїхати і розібратися, що відбувається. Так сталося, що саме в цей день і цей момент їхав міняти протез. Найдивніше в цій ситуації, — чому через 4 роки після рішення суду раптом заявляється виконавча служба? Чому вони ведуть себе так нахабно, заважаючи роботі організації? Чому описують особисте майно громадян, які перебувають у цьому приміщенні? Це те ж саме, що увірвалися б в квартиру і описали б майно. Приміщення орендується, майно, яке в ньому знаходиться, або належить орендодавцю, або нашим волонтерам. Я сюди приніс свій особистий ноутбук. Чому я повинен розплачуватися за борги, які нам придумав Антощенко у часи правління Круглова? Так і було. Цей борг нам намалювали. Причому він значиться за іншою адресою. Я переконаний, що дії виконавчої служби та обленерго – політичне замовлення. Дивний збіг. Як тільки вчора були озвучені дані соціологічного дослідження, сьогодні до нас прийшли вимагати повернення боргу. Де ж ви були весь цей час?

Нагадаємо, що згідно з опитуванням, яке проводив Київський міжнародний інститут соціології, у разі виборів до Верховної Ради сьогодні, за «Батьківщину» проголосують 18,6% тих, хто визначився зі своїм вибором. Ще 13,2% готові віддати голоси за «Опозиційний блок», 11,4% – за «Блок Петра Порошенко», 10,9% – за «Самопоміч», 10,9% – за Радикальну партію, 6,2% – за «Свободу», 5,1% – за «Громадянську позицію», 4,1% – за партію «Рух за очищення» (поки що такої партії не існує). Партія прем’єра Арсенія Яценюка, яка виграла минулі вибори, здатна набрати лише 1,9%.

Прокоментував ситуацію юрист обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Олександр Рижов. «Кілька питань до виконавчої служби. Чому до сьогоднішнього дня рішення суду не виконувалося, а дії почали проводитися саме сьогодні? Насправді борг виник у 2010-му році. В той період були інші керівники обласної організації. Тоді ж відбулися реорганізаційні процеси, зокрема, відділення від «Батьківщини» «Фронту змін». Їм би, тим керівникам задавати питання треба. Чому виконавці не прийшли за юридичною адресою обласної парторганізації? Чому не сприйняли нашу інформацію про те, що все майно в офісі належить приватним особам? Ми запропонували надати всю документацію, яка підтверджує, що в офісі немає партійного майна. Домовилися остаточно з’ясувати конфлікт на наступному тижні. Ми будемо оскаржувати рішення суду, на яке посилається виконавча служба».