Лідер Миколаївської «Батьківщини» наполягає на роздержавленні газети обласної ради.

Голова Миколаївської парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов виступив на засіданні постійної комісії обласної ради із заявою про вихід обласної ради із співзасновників газети «Рідне Прибужжя».

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

«Вважаю недоцільним витрачати кошти обласного бюджету на утримання видання, яке хоча і вважається газетою обласної ради, але практично не має до ради відношення, — зазначив Михайло Соколов. – До того ж реформування видання має відбутися у зв’язку із набуттям чинності Закону України «Про роздержавлення друкованих засобів масової інформації».

За словами лідера Миколаївської «Батьківщини», на зібранні трудового колективу редакції слід прийняти відповідне рішення та зазначити про перетворення редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації.