Михайло Соколов: «Миколаївський аеропорт має запрацювати ще в цьому році».

Перший заступник голови Миколаївської обласної ради, лідер обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов вважає, що ситуація, яка склалася навколо миколаївського аеропорту, гальмує розвиток економіки області. «Миколаївщина не в змозі нормально розвиватися, залучати інвесторів, приваблювати туристів доки не запрацює КП «Міжнародний аеропорт «Миколаїв», — зазначив Михайло Володимирович. – Адже наявність і стала робота аеропортів є вкрай необхідною умовою для нормального розвитку регіону».

Завдяки непродуманим діям представників попередньої влади, підприємство дійшло до повної руйнації, борги досягли величезних розмірів, — зазначає М.Соколов. А відсутність авіаційних сполучень позбавляє Миколаївську області можливості на рівних конкурувати з сусідами – Одесою та Херсоном. Одеський аеропорт має 36 регулярних рейсів, розліт по Україні, Європі, іншим країнам. Він вже навіть не справляється з обсягом перевезень. Навіть Херсон, де реконструювали свій аеропорт, має регулярні рейси до Стамбулу та Києва.

— Ми, представники обласної влади, депутати від «Батьківщини» зробимо все, щоби до кінця року наш аеропорт відновив польоти, щоб ми могли авіатранспортом приймати гостей, відправляти туристів. У літній час забезпечити, приміром, рейси до Туреччини, у зимовий – до Івано-Франківську та Львову. Безперечно, зацікавлені у відкритті авіарейсу до Києва.

Сьогодні Михайло Соколов разом із депутатським корпусом, виконавчою владою працює над тим, аби запустити аеропорт. В першу чергу, винайдені кошти обласного бюджету, аби профінансувати сертифікацію підприємства. Сума, яку можна виділити з обласного бюджету, становить сім мільйонів гривень. Також ведуться переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку, з Державним фондом реконструкції, інвесторами про виділення коштів, аби зробити в Миколаєві сучасний аеропорт, який відповідає всім міжнародним вимогам.

Михайло Соколов вважає, що невнесення КП «Міжнародний аеропорт «Миколаїв» до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року, — помилка, яку найближчим часом буде виправлено. Адже Миколаївський аеропорт має більш вагомий серйозний статус, ніж, приміром, аеропорти Кривого Рогу чи Сум. Лідер «Батьківщини» пояснив, — в країні, яка приймає важку авіацію, за вимогами Боїнга, за вимогами міжнародних авіаційних норм безпеки, повинно бути мінімум два аеропорти розрахованих під важку авіацію. На сьогодні є один основний («Бориспіль» в Києві), але відсутній резервний, яким раніше був Донецький аеропорт. Служба авіаційних сполучень Міністерства інфраструктури вважає, що єдиний аеропорт, який може в нинішніх умовах виконати важливу державну функцію, є миколаївський аеропорт. Тож у Миколаєва та його повітряних воріт є серйозна перспектива. Начало формы

Конец формы