Михайло Соколов відстоює Миколаївський аеропорт

В Миколаєві відбулося засідання комісії з примирення та підписано угоду щодо вирішення колективних трудових спорів між трудовим колективом та керівництвом КП «Міжнародний аеропорт «Миколаїв». В засіданні взяв участь перший заступник голови Миколаївської обласної ради Михайло Соколов. Інтереси трудового колективу представляла голова профкому підприємства Світлана Валішева. Від адміністрації аеропорту в засіданні взяв участь в.о. генерального директора КП «Міжнародний аеропорт «Миколаїв» Костянтин Жело.

Як зазначив Михайло Соколов, основна стратегія дій обласної ради стосовно аеропорту залишається незмінною. Це залучення інвесторів, погашення 5-мільйонної заборгованості із заробітної плати, відновлення роботи аеропорту та, як наслідок, — підвищення заробітної плати для всіх працівників. Причому, з початком роботи аеропорту за участю інвесторів, компанії «RAW3 Construction Corporation» та виходом з кризи, до роботи на підприємстві запросять й тих співробітників, які поки вимушені не працювати.

Михайло Соколов повідомив гарну новину стосовно того, що Міністерство оборони вважає недоцільним передачу цивільного аеропорту «Миколаїв» під військове летовище. Такий висновок зроблено на підставі листа, який М. Соколов отримав від Командувача Повітряних Сил ЗСУ. В ході листування з Міністром оборони (тобто офіційного спілкування) перший заступник голови обласної ради наводив низку аргументів. Зокрема, такий — на території області є військові аеродроми в Вознесенському районі та в Кульбакіно, яких цілком достатньо для виконання учбових завдань. Навів й інші аргументи, які були почуті та сприйняті позитивно.

Михайло Володимирович відповів на всі запитання представників трудового колективу та запевнив, що позиція обласної ради, голови обласної ради Вікторії Москаленко, його особиста стосовно подальшої долі аеропорту незмінна. Функціонування аеропорту за участю інвестора буде відновлено. Незважаючи на спроби представників окремих політичних сил дискредитувати саму ідею відновлення роботи аеропорту. Інвестор готовий співпрацювати та вкладати кошти в миколаївський аеропорт.

На засіданні виступила голова профкому підприємства Світлана Валішева, яка підтвердила, що з приходом нового керівника, ситуація суттєво покращилася. 340 тисяч гривень спрямовано на виплату поточної заробітної плати, ще 80 тисяч гривень були виділені на господарську діяльність: відновлено водопровід, проведені роботи з благоустрою території летовища. З чого висновок, — новий менеджмент підприємства здатен вивести аеропорт з того ганебного стану, до якого його привели попередні керівники та влада. Нинішня влада, зокрема, керівництво Миколаївської обласної ради зацікавлені у виведенні комунального підприємства з кризи та робить реальні кроки в цьому напрямку.

 

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Партія «Батьківщина» вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері ЖКГ і пропонує свій план наведення ладу в галузі.

Докладніше

Дорогі первомайці!

Докладніше

Партійна конференція: Миколаївська Батьківщина висунула понад 700 кандидатів в депутати різних рівнів

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30