Миколаївська «Батьківщина молода» долучилася до ІV міжнародного флешмобу «United Ukraine»

Представники Миколаївської обласної громадської організації «Батьківщина молода» беруть активну участь у міжнародному флешмобі, який ініціювали громадські організації «Батьківщина Молода» та «Ukrainians». Учасником акції може стати кожен, хто підтримує Україну, прагне її єдності та припинення військової агресії з боку Росії. Як нагадав лідер «Батьківщини Молодої» Сергій Митрофанський, минулого року у флешмобі взяли участь понад 12 000 учасників із 63 країн світу та 214 населених пунктів України.

«Тогоріч до флешмобу долучились губернатор штату Огайо Джон Кейсік, депутати Європарламенту Коразза Більдт та Валентінас Мазуроніс, конгрессвумен США Мерсі Каптур, Президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій, керівники церков», – зазначив він.

Торік також в акції брали участь лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, народні депутати Борис Тарасюк, Іван Крулько, Сергій Євтушок, Вадим Івченко, Юрій Одарченко, Олексій Рябчин, губернатори та голови обласних рад, міські голови Сум, Маріуполя, Черкас та Луцька, посли України в Польщі, Португалії, Аргентині, Нігерії, Ірані, Йордані, Китаї, Кенії, Пакистані, Бельгії, Словенії та інших країнах.

Зі свого боку координатор акції Олексій Захарченко додав: «Цього року мета флешмобу – сфокусувати увагу світової спільноти на Україні, на тому, що тут вже 4 роки йде війна, гинуть люди, але українська нація є незламною та єдиною, і гідно протистоїть окупанту». Організатори очікують, що цьогоріч флешмоб набуде ще більших масштабів та зможе об’єднати прихильників України по всьому світу.

Лідер Миколаївської «Батьківщини молодої» Тимур Глушко зазначив, що до акції долучилися сотні представників організації та людей, які підтримують заклик до єднання України. Серед них – представники фракції ВО «Батьківщина» в Первомайській міськраді. Всі вони сфотографувалися з постером, на якому міститься гасло акції українською («УкраїнаЄдина») чи англійською мовою («UnitedUkraine») та оприлюднили свої фото на офіційній сторінці флешмобу та своїх сторінках в соціальних мережах. 22 січня в День Соборності України в коворкінгу «MediaHub», що в Києві,  організатори флешмобу відкриють фотовиставку, на якій презентують журналістам та громадськості фото учасників флешмобу з різних країн світу та куточків України.