Миколаївська «Батьківщина» вболіває за олімпійців

Перший заступник голови Миколаївської обласної ради, лідер миколаївських «батьківщинівців» Михайло Соколов братиме участь в урочистій церемонії проводжання Олімпійської збірної команди України на ігри ХХХІ Олімпіади 2016-го року у м. Ріо-де-Жанейро. Церемонія за участю перших осіб держави відбудеться 23 липня на Софіївській площі в Києві. Як зазначається в запрошенні Міністра молоді і спорту Ігоря Жданова та Президента НОК України Сергія Бубки, що адресовано особисто Михайлу Соколову: «наша спільна підтримка необхідна для піднесення спортивного духу та натхнення для здобуття олімпійських нагород».

— Я пишаюся тим, що найсильніші миколаївські спортсмени здобули путівки на Олімпіаду. Це наша гордість, — Олена Буряк, Олена Федорова, Ігор Кваша, Ольга Харлан, Павло Мацуєв, Оксана Окунєва, Андрій Гривко. Завдяки величезній працездатності вони досягли значних результатів в спорті та прославили Миколаївську область на весь світ. Наскільки це складно, знаю з особистого спортивного досвіду. Займався вітрильним спортом, здобув звання кандидата у майстри спорту, а Миколаїв став моєю спортивною «альма-матер».

Миколаївці представлять Україну в таких видах спорту, як велоспорт, стрибки у воду, вітрильний спорт, фехтування, академічна гребля. Ще двоє спортсменів знаходяться в «аркушу очікування». Як повідомляє газета «Николаевские новости», є в загальноукраїнському олімпійському списку вихованці миколаївської та южноукраїнської шкіл спорту, які зараз представляють інші регіони країни. Це Денис Костюк (велоспорт), Катерина Садурська (синхронне плавання), Леся Цуренко (теніс) та Ганна Дзеркаль (плавання), яка поки знаходиться в «аркуші очікування».

На жаль, сьогодні держава не в змозі забезпечити достойну матеріально-технічну базу для підготовки спортсменів, не вистачає фінансів на придбання дорогого обладнання, інвентарю, екіпірування. Тож Миколаївська обласна рада за пропозицією Михайла Соколова та інших депутатів прийняла рішення про виділення майже 200 тисяч гривень на придбання вітрил для спортсменів-олімпійців. «Щиро сподіваюсь на достойний виступ української збірної та миколаївських спортсменів в Ріо. Вболіватиму за наших, вболіватиму за Батьківщину», — зазначив Михайло Соколов.

 

 

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Партія «Батьківщина» вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері ЖКГ і пропонує свій план наведення ладу в галузі.

Докладніше

Дорогі первомайці!

Докладніше

Партійна конференція: Миколаївська Батьківщина висунула понад 700 кандидатів в депутати різних рівнів

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30