Миколаївська «Батьківщина» відстоює інтереси селян

Депутат Миколаївської обласної ради від «Батьківщини» Ігор Івануна провів зустріч із жителями села Комсомольське Миколаївського району, які вийшли на перекриття траси М-14.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», партієць запропонував виборцям розблокувати трасу та зустрітися з керівництвом області.

За словами «батьківщинівця», причиною перекриття траси стала вимога селян повернути їм землі для пасовища. Під час спілкування з першим заступником голови Миколаївської облдержадміністрації М.Романчуком стало зрозуміло, що ситуація заплутана, багато років селяни незаконно випасали худобу на землях ріллі.

«На жаль людей просто дезінформували, якщо не сказати, — обманули при колишній владі. Паї були розділені в 2012 році, потрібно розібратися, чому неправильно проведено розподіл земель. Тоді під пасовища віддали 65 гектарів цінних земель, які люди й використовували. Зараз доведено, що вони не мали такого права у зв’язку із особливим статусом цих земель», — зазначив Ігор Івануна.

На зустрічі досягнуто домовленості створити робочу групу та знайти варіант вирішення питання в інтересах селян, із дотриманням законодавства.