Миколаївська «Батьківщина» викрила факти розкрадань в аеропорту.

Представники ВО «Батьківщина» заявили про безпрецедентну ситуацію, яка склалася в міжнародному аеропорту «Миколаїв». Так, виявилося, що на території комунального підприємства йде варварське знищення літаків, які невідомі розпилюють та здають на металобрухт. Про це заявив депутат Миколаївської обласної ради від «Батьківщини» Ігор Івануна.

Він повідомив, що, як тільки дізнався про ганебні факти, рушив до аеропорту, аби переконатися в скоєнні протизаконних дій. До депутата обласної ради приєдналася громадська організація «Кордон» та активісти «Батьківщини» разом із першим заступником обласної парторганізації Олегом Кравцем. Все побачене було зафіксовано на фото та відео-носіях.

Отже виявилося, що вночі через прохідну з території аеропорту виїхав мікроавтобус «Мерседес-спринтер» і поїхав у бік Миколаєва. Ігор Івануна вирушив слідом за цією машиною. По дорозі була викликана поліція. У Ленінському районі міста «Мерседес» звернув до приватної металобазі і в’їхав на її територію. Також швидко відреагувала поліція. І вже разом з правоохоронцями активісти потрапили до бази та виявили автомобіль, набитий порізаними деталями літака. При перевірці автомобіля на вантаж документів не було.

— Ми дочекалися приїзду слідчо-оперативної групи, — розповів Ігор Володимирович. – Я наполіг на тому, щоби вантажне відділення машини з металом опечатали і доставили до Новоодеського відділу поліції для з’ясування всіх обставин інциденту. Не виключаю, що цей епізод з вивезенням металу з аеропорту далеко не поодинокий.

Про те, що в аеропорту пиляють майно та вивозять метал на продаж заявляє і перший заступник обласної «Батьківщини» Олег Кравець: «Це дуже схоже на всю Україну. Одні крадуть, а іншим не дають працювати».

Про зловживання на комунальному підприємстві говорилось і раніше. Тож голова Миколаївської обласної ради В.Москаленко направила на ім’я директора КП «Міжнародний аеропорт «Миколаїв» С.Васькова лист-припис категорично заборонити вивозити матеріальні цінності, що належать приватним суб’єктам господарювання, які мають фінансові зобов’язання перед аеропортом до погашення ними боргу.

Представники ж миколаївської «Батьківщини» триматимуть на контролі ситуацію в аеропорту.

аеропорт5аеропорт4