Миколаївські «батьківщинівці» б’ють на сполох з приводу ремонту Кривоозерської школи

До депутата Кривоозерської районної ради від ВО «Батьківщина» Наталії Дурачевської звернулися  батьки дітей та вчителі Кривоозерської ЗОШ І-ІІ ступенів № 1 з проханням розібратись із ситуацією навколо ремонту даху школи. Як повідомила Наталія Анатоліївна, в серпні 2017 року начальник відділу освіти Кривоозерської райдержадміністрації Валентина Голинська рапортувала про те, що всі  школи району готові до нового навчального року. Проте, в грудні 2017 року терміново розпочались ремонтні роботи в Кривоозерській ЗОШ № 1, де було розібрано дах в одному крилі школи. На початку січня погодні умови різко погіршились і все горище було засипано снігом шаром близько 50 см. Ремонтні роботи припинились, а будівля школи, в якій вчились діти стоїть напівзруйнованою. Діти продовжують ходити до школи, але заняття проводяться в іншому крилі закладу.

Громада селища Криве Озеро обурена тим, що роботи розпочалися аж в грудні, коли погодні умови перешкоджають проведенню якісного ремонту. Депутати районної ради не були поінформовані ані про проведення тендеру на виконання робіт, ані про обсяг фінансування, виникають запитання з приводу обрання підрядної організації. Як заявляє Наталія Дурачевська, — «райдержадміністрація самовільно визначила, на які об’єкти мають піти виділені кошти, незважаючи на те, що саме з цього приводу було створено робочу депутатську групу. Так само, без обговорення з депутатським корпусом визначено переможця тендеру».

Сьогодні покрівля частини школи накрита плівкою, під час короткої відлиги по стінах текла вода, водою залиті комп’ютери та шкільне обладнання. Зараз все покрито льодовою кіркою. Наталія Дурачевська направила звернення до департаменту освіти та науки Миколаївської облдержадміністрації з вимогою негайно розібратися із ситуацією. Колегу по партії підтримав голова Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов. Він також звернувся до департаменту з питаннями — яким коштом здійснюється ремонт, чи було проведено тендер та з вимогою втрутитися в надзвичайну ситуацію. Обласна організація ВО «Батьківщина» буде контролювати обстановку, пов’язану із ремонтом Кривоозерської школи.