Миколаївські «батьківщинівці» ініціюють скликання позачергових сесій

Депутати Миколаївської обласної ради від ВО «Батьківщина» при підтримці депутатів інших фракцій вже вдруге звертаються до голови облради з вимогою скликати позачергову сесію, на якій ухвалити звернення до Президента стосовно скасування завищеної для населення ціни на газ.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», голова облради Вікторія Москаленко ігнорує звернення депутатів та протягом двох тижнів не ухвалила рішення про скликання позачергової сесії.

«Питання підняття ціни на газ стосується кожного українця та мешканця Миколаївської області, інтереси яких ми представляємо в раді. Якщо Вікторія Москаленко не враховує думку та ігнорує вимогу депутатів, які зібрали підписи про скликання сесії, ми самостійно починаємо процедуру зібрання та проведення сесії. На жаль, така позиція місцевої влади показова та демонструє зневагу і до депутатів, і до громади області», — зазначив голова Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов.

Також відмовила «батьківщинівцям» у проведенні позачергової сесії і секретар Вознесенської міської ради Лариса Торжинська, посилаючись на те, що питання звернення до Президента не відноситься до повноважень міської ради. Натомість очільник фракції ВО «Батьківщина» Олег Сердега зазначив, що така відмова, а фактично відписка, не зупинить однопартійців вимагати скликання позачергової сесії.