Миколаївські «батьківщинівці» обговорили зміни до виборчого законодавства

В офісі Миколаївського партосередку ВО «Батьківщина» відбулися збори з приводу обговорення новацій виборчого законодавства України.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», в обговоренні взяли участь партійні активісти, студенти-політологи, очільник миколаївських партійців Михайло Соколов та керівник проекту в ГО «Центр UA», ведучий авторських програм на Громадському телебаченні та UA Суспільне Андрій Андрушків.

«Саме «Батьківщина» здатна впливати на ухвалення рішень з питань виборчої реформи. Ми зацікавлені в тому, аби виборчий процес був позбавлений будь-яких проявів корупційних дій та недоброчесності. Слід змінити та уніфікувати правила гри для виборів усіх рівнів», — зазначив голова Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов.

За словами Андрія Андрушків, реформа може початися з наступного виборчого циклу, якщо Верховна Рада ухвалить проект Виборчого кодексу, який вже пройшов перше читання. Кодекс передбачає запровадження пропорційної системи з відкритими списками на парламентських і частині місцевих виборів, що обіцяли більшість фракцій, переставлених у Парламенті, і що закріплене як зобов’язання у Коаліційній угоді.

Миколаївські партійці висловили свої зауваження до проету Виборчого кодексу.