Миколаївські «батьківщинівці» обнародували факти незаконності вирубок лісозахисних насаджень

В Березанському районі Миколаївської області відбувається незаконна вирубка дерев, що знаходяться в полезахисних лісосмугах. Вирубуються живі, здорові дерева твердих порід, — дуби, акації, ясени і клени, стовбури яких від 18 до 60 сантиметрів в діаметрі. Завдаються колосальні збитки району, оскільки лісосмуги захищають врожаї зернових, технічних культур та територію, яку називають зоною «ризикованого землеробства».

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

«Винуватець та конкретний виконавець злочинних дій – голова Березанської райдержадміністрації Володимир Трибуха. Він видав розпорядження, яким просто перекреслює Лісовий кодекс України, Конституцію, навмисне перебираючи на себе повноваження, які йому не дано. Адже лісопосадки входять до юрисдикції обласної ради. Тільки рада має право виділяти, закріплювати такі зони за громадами або підприємствами. З обласною радою питання не узгоджувалося. Тож посадки просто рубають, а вигода йде до кишені голови районі. Є й інша проблема. Якщо дерева захищали лани від пилу і вітру, пеньки цього зробити не зможуть. Тож і врожаї зменшаться», — зазначив депутат Миколаївської обласної ради від «Батьківщини» Анатолій Ніколенко.