Миколаївські «батьківщинівці» організували та провели мітинг проти комунального геноциду.

Сьогодні 16 липня біля приміщення Миколаївської міськради відбувся мітинг проти абсурдного та цинічного рішення конкурсної комісії Миколаївської міської ради по визначенню керуючих компаній в Інгульському і Корабельному районах міста. Учасники мітингу, серед яких активісти Миколаївської обласної та міської парторганізацій ВО «Батьківщина», небайдужі містяни, висловили своє обурення результатами конкурсу з декількох причин.

По-перше, згідно результатів так званого конкурсу, управління половиною всього житлового фонду міста віддано в руки фірмі з іншого регіону України, що створена менше місяця. При цьому без роботи залишили комунальні підприємства міста і людей, що там працюють, бо до конкурсу, в якому було кілька лотів, не допустили жодне миколаївське підприємство. По-друге, обрано компанію, яка запропонувала встановити найвищий тариф за обслуговування будинків, в 6 гривень за 1 квадратний метр. Тобто існуючий розмір квартплати збільшиться, як мінімум, на 100%. І це ще не межа, бо 64,5% родин українців мешкають у старих будинках, побудованих у 50-70-ті роки, а їх утримання, для приватних структур, що націлені лише на прибуток, буде коштувати набагато більше, аніж 6 гривень за кв. метр. Також мітингуючі жорстко засудили дії голови комісії, заступника директора департаменту ЖКГ, депутата Миколаївської міськради від партії «Самопоміч» Олександра Рєпіна та Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, без погодження з яким подібне рішення не було би ухвалено.

Звертаючись до присутніх перший заступник голови Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Олег Кравець заявив, — «хіба це не корупційна складова, хіба не конфлікт інтересів? Я більше ніж упевнений, що тут сьогодні зібралися саме ті люди, які підтримували в другому турі мера Сенкевича. Ми маємо сьогодні право, як його виборці, задати йому пряме запитання, — як він допустив прийняття антинародного рішення? Це запитання маємо задати і депутатам міськради, які забули про народ, а дбають лише про власні кишені». Олег Кравець заявив про безстрокову акцію, поки не будуть переглянуті результати конкурсу для Корабельного і Інгульського районів міста.

Член бюро Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Наталія Дурачевська зачитала заяву партії ВО «Батьківщина» з приводу результатів конкурсної комісії Миколаївської міської ради по визначенню керуючих компаній в Інгульському і Корабельному районах міста. В документі йдеться про те, що «вже не виникає ані найменшого сумніву, що влада, як центральна з систематичним підвищенням тарифів на енергоносії, медичною та пенсійною реформами, так тепер і місцева з підвищенням тарифів на воду, ЖКП та проїзд у громадському транспорті мають не меті лише одне, — довести людей до межі зубожіння, що по другому, як комунальний назвати не можна».  Також в заяві сказано, — «в разі прийняття рішення на користь «горе бізнесменів від ЖКП», а не інтересів громади м. Миколаєва, партія ВО «Батьківщина» залишає за собою право на проведення безстрокової акції протесту з залученням представників громадських організацій, інших партій і мешканців міста під стінами міської ради і блокуванню роботи міської ради». Звернення до міської влади з вимогою, аби на сесії міськради 17 липня були скасовані результати конкурсу, підтримали всі учасники мітингу та поставили під ним свої підписи. Вказану заяву городяни зареєстрували у канцелярії міськради.

 

 

 

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» – єдина команда, яка розробила цілісну, ефективну, всеохопну програму, щоб підняти Україну на інший рівень життя

Докладніше

Партія «Батьківщина» вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері ЖКГ і пропонує свій план наведення ладу в галузі.

Докладніше

Дорогі первомайці!

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30