Миколаївські «батьківщинівці» переобрали голову обласної парторганізації.

14 березня в Миколаєві відбулася обласна звітно-виборна конференція Миколаївської парторганізації ВО «Батьківщина». В роботі конференції взяли участь 44 делегати з усіх районів та міст області. Вони заслухали звіт про роботу голови обласної парторганізації Михайла Соколова, звіт про роботу контрольно-ревізійної комісії, виловилися з приводу внесення змін до Конституції в питанні децентралізації влади, обрали голову обласної організації, членів бюро та контрольно-ревізійної комісії, делегатів на з’їзд партії. В роботі конференції взяли участь член Політради партії Ірина Верігіна, представник Центрального апарату ВО «Батьківщина» Ігор Зарічанський, депутати обласної ради Анатолій Ніколенко, Ігор Івануна, Володимир Гулін, депутати районних та міських рад, керівники місцевих парторганізацій. Головуючий на конференції — перший заступник голови обласної парторганізації Олег Кравець.

З доповіддю про проведення роботи за звітний період виступив голова Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов. Він повідомив про результати організації та проведення виборів депутатів місцевих рад, зазначивши, що «Батьківщина» в Миколаївській області добилася вагомих результатів. До рад всіх рівнів обрано 119 депутатів від партії. Серед них – сім депутатів обласної ради, які займають принципову позицію на кожній сесії, беруть активну участь у вирішенні проблемних питань області.

— Ми безумовно досягли успіхів в розбудові партії на Миколаївщині, про що свідчать результати виборів, — зазначив Михайло Соколов. – Водночас з огляду на складну політичну та економічну ситуацію в країні слід вже сьогодні готуватися до парламентських виборів. Незалежно від того, будуть вони позачерговими або черговими. Ми маємо довести жителям області, що саме «Батьківщина» послідовно відстоює їхні інтереси, не йде на поступки, не заграє з діючою владою ані на всеукраїнському, ані на місцевому рівні. На жаль, така наша принципова позиція викликає репресивні заходи відносно партійців з боку діючої влади. Подібні випадки зафіксовані в Очакові та Очаківському районі, Снігурівському, Жовтневому, Кривоозерському районах. Все від того, що ми конкретно вказуємо владі на її прорахунки, які очевидні всім: зубожіння людей, неймовірно високі ціни на комунальні послуги та товари, тривала війна на Сході країни. Саме лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко стала ініціатором відправки уряду у відставку. На жаль, влада нинішня мало чим відрізняється від влади попередньої. Тож основне наше завдання – згуртування партійних рядів, донесення позиції партії до населення та орієнтир на перемогу у парламентських виборах по всіх шести миколаївських округах. За даними досліджень сьогодні Миколаївщина найбільш суттєво нарощує темпи по кількості прихильників «Батьківщини». Тож нам слід визначитися з достойними кандидатами у народні депутати, що будуть представляти Миколаївську область. Слід проявити політичну мудрість та рішучість. В нас є для цього всі можливості.

Виступив перед делегатами конференції Ігор Зарічанський, який підтвердив, що сьогодні флагманські позиції «Батьківщини» змістилися з регіонів Західної та Центральної України на Південь та навіть на східні області. Головне завдання полягає в тому, щоби не тільки утримати, а й примножити ці позиції. Член Політради ВО «Батьківщина», яка представляє Луганщину, Ірина Верігіна зазначила, що навіть у такому фронтовому регіоні «батьківщинівці» отримали вагому перемогу у двох районах області з результатами в понад 20%. А в одному районі своїми високими показниками не допустили до районної ради представників Оппоблоку. Ірина Верігіна зазначила, що стратегічне завдання для всіх членів партії, аби до Верховної Ради зайшли 226 депутатів, представників «Батьківщини». І в цьому – великі сподівання на Миколаївську обласну парторганізацію.

Про необхідність укріплення рядів партії кількісне та якісне говорили депутати Миколаївської обласної ради Анатолій Ніколенко, Ігор Івануна, Володимир Гулін. Всі делегати конференції одноголосно проголосували за визнання звіту голови обласної парторганізації Михайла Соколова задовільним. Також одноголосно учасники звітно-виборчої конференції переобрали Соколова Михайла Володимировича головою обласної організації ВО «Батьківщина». Делегатами на черговий з’їзд партії обрано Михайла Соколова та Олега Кравця. З приводу всіх питань, що обговорені на конференції, прийнято відповідну постанову.

DSC_0305DSC_0309DSC_0312DSC_0314DSC_0318DSC_0323DSC_0321DSC_0336DSC_0326DSC_0329DSC_0330DSC_0339