Миколаївські «батьківщинівці» підтримали однопартійця

30 серпня відбулося чергове судове засідання Братського районного суду Миколаївської області у справі з спроби викрадення депутата обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергія Чмиря.

Як відомо, 14 грудня 2015-го року до кабінету керівника ДП «Агрономія» С.М. Чмиря увірвалися декілька людей «балаклавах» із зброєю у формі правоохоронців. Вони вимагали прослідувати за ними, не маючи жодних на це повноважень. Двоє зловмисників були затримані та передані правоохоронним органам. Одного з затриманих відпустили під домашній арешт, а інший, представник ВО «Свобода» Геннадій Дубров знаходиться в СІЗО. За час досудового слідства зацікавлені особи у дестабілізації та перешкоджанні слідства, неодноразово намагалися влаштувати заворушення під стінами Арбузинського та Братьского районних судів, блокували роботу судді та учасників процесу.

Так сталося і 8 серпня, коли група «свободівців» почала вимагати від суду відпустити Г.Дуброва під домашній арешт, заявляючи про те, що суд має прийняти саме їхнє «правильне рішення», враховуючи те, що затриманий учасник АТО. Після заворушень біля приміщення суду, в ЗМІ та в соціальних мережах розпочалася безглузда та брудна інформаційна кампанія проти Сергія Чмиря та ВО «Батьківщина».

30 серпня суд мав опитати свідків подій грудня 2015-го року та підозрюваного. З метою недопущення повторних заворушень та політичних провокацій, до смт. Братське, де відбувалося чергове засідання суду, приїхали активісти ВО «Батьківщина» з різних районів області. Також біля приміщення суду були присутні особи, що вимагають звільнення Геннадія Дуброва. Суд відбувався за закритими дверми, підозрюваного не було доставлено до суду.

Між активістами, що зібралися під судом відбувся діалог, який члени ВО «Батьківщина» намагалися перевести в конструктивне русло. «Я звернувся до наших співрозмовників, — зазначає Олег Кравець, — з пропозицією припинити чвари та об’єктивно оцінити ситуацію. Якщо вони наполягають на необхідності відпустити Геннадія під домашній арешт, слід знаходити компроміс. Сергій Чмир не має на меті вимагати утримання підозрюваного під вартою, незважаючи на те, що Дубров тероризував його протягом року, безпідставно вимагаючи гроші. Але подібними виступами так звані захисники не допомагають затриманому, а навпаки шкодять і затягують судовий процес. На моє переконання та заяву Сергія Михайловича, всі ці акції замовлені і організовані єдиною людиною, — народним депутатом Аркадієм Корнацьким, який створив конфліктну ситуацію і використовує деяких членів партії «Свобода» та активістів у своїх цілях по захопленню підприємства «Агрономія».

На жаль, не обійшлося під час акції без провокативних дій. Так, партійний функціонер Миколаївського відділення ВО «Свобода» Наталія Грудініна вийшла за рамки політичного діалогу, висловлюючи образи у бік «Батьківщини» та особисто Чмиря С.М. Звісно, подібні дії заважали конструктивному діалогу і давали чітке розуміння того що частина присутніх «свободовців» прийшла до суду не захищати «Бізона», а створити політичну провокацію.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» – єдина команда, яка розробила цілісну, ефективну, всеохопну програму, щоб підняти Україну на інший рівень життя

Докладніше

Партія «Батьківщина» вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері ЖКГ і пропонує свій план наведення ладу в галузі.

Докладніше

Дорогі первомайці!

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30