Миколаївські «батьківщинівці» підтримали програму боротьби з онкозахворюваннями

Депутати Миколаївської обласної ради від ВО «Батьківщина» у складі комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів розглянули питання продовження терміну обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», партійці відвідали онкодиспансер та внесли свої зауваження і пропозиції до програми.

«В ході вивчення питання з’ясувалося, що у 2016-му році Миколаївська область не отримала від Міністерства охорони здоров’я жодного препарату для хіміотерапії. Проблема виникла із-за того, що міністерство не провело тендер. Така недбалість з боку центрального органу влади призводить до того, що миколаївці, хворі на тяжкий недуг, залишилися без необхідних препаратів», — пояснив «батьківщинівець», голова постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів Андрій Власенко.

Тож депутати погодилися виділити додаткові кошти з бюджету області на потреби Миколаївського онкодиспансеру та підтримку онкохворих.