Миколаївські «батьківщинівці» підтримують вимоги батьків дітей з вадами

Очільник миколаївських партійців Михайло Соколов зустрівся з батьківським комітетом та вчителями Миколаївської спеціалізованої школи-інтернат №3.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», батьки підписали звернення з проханням не допустити закриття закладу.

Як зазначає мати дівчинки з особливими потребами Наталія Колесніченко, на початку квітня чиновниця департаменту освіти облдержадміністрації заявила про намір закрити заклад та перевести дітей до іншого інтернату та загальноосвітніх шкіл. На думку матері, таке рішення призведе до загострення психологічних та фізичних проблем у й так нездорових дітей.

«Подібний намір – справжній прояв жорстокості та цинізму. Виконуючи завдання від міносвіти чиновники втратили глузд. Про яку інклюзивну освіту може йти мова? Навіщо особливих дітей «розподіляти» відповідно якихось норм та завдань до стандартних шкіл? Їх там просто знищать, враховуючи тенденції до буллінгу», — зазначив на зустрічі очільник миколаївських партійців Михайло Соколов.

Оглянувши достойні умови, в яких перебувають діти в спеціалізованій школі, Михайло Соколов запевнив, що обласна рада та, зокрема, фракція «Батьківщина» ніколи не дасть згоди на закриття спеціалізованої школи-інтернату.