Миколаївські «батьківщинівці» привели до ладу в’їзд до Миколаєва.

В чистий четвер представники Миколаївського обласної парторганізції ВО «Батьківщина» провели акцію з упорядкування знакових міст Миколаєва. Весняна толока, яка є традиційним для українців заходом напередодні великого православного свята Великодня, пройшла під гаслом «Вибори пройшли. Весна перемогла». До «батьківщинівців» доєдналися жителі міста, які відгукнулися на призов впорядкувати місто власними силами. Отже, понад 50 небайдужих городян та жителів пригороду, привели до ладу територію біля знаку «Миколаїв» на в’їзді до міста з Одеської траси, очистили місцевість від бур’янів, висадили квіти та пофарбували знак в кольори державного прапора.

Як зазначила представник громадської організації «Батьківщина молода» Маша Павлова, останній раз знак в жовто-блакитні кольори фарбували у 2014-му році саме «молоді батьківщинівці». Вони висадили квіти, улаштовували місцевість. Тоді такий крок свідчив про те, що Миколаїв – патріотичне місто, а молодіжне починання схвалили тисячі жителів міста та гості. Натомість влада з того часу не впорядковувала територію, тож «батьківщинівці» знову взяли ініціативу у власні руки.

Свідченням того, що її підтримали, є той факт, що безліч машин, які прямували по Одеській трасі до Миколаєва, вітали учасників акції звуковими сигналами.

«Прийшла справжня весна, коли напередодні великого свята Воскресіння Христового — Великодня, гарні господарі наводять лад в своїх оселях та біля них. Ми маємо дуже постаратися, адже після виборів, які залишили після себе багато бруду, лад слід наводити не лише в своїх оселях, а й крізь, — в місті, області, країні. На жаль, стара влада, побоюючись за власні місця та посади, не здатна сьогодні прибратися після себе, тож ми взяли на себе таку відповідальність», — зазначив голова Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов.

На переконання Михайла Соколова,  — Миколаїв, незважаючи на наявність прекрасних інвестиційних можливостей, вигідне географічне розташування, працелюбних людей, інтелектуальний потенціал, він є недолюблений, невпорядкований, недоглянутий. «В міському бюджеті є достатньо коштів, аби зробити місто процвітаючим, вистачає для цього коштів і в бюджеті розвитку, — відзначає очільник миколаївських «батьківщинівців». – Натомість ми бачимо, в якому неприглядному стані знаходяться наші пам’ятники та знакові місця, парки. Тож сьогодні «Батьківщина» стала своєрідним координатором, аби допомогти містянам організуватися на добру справу в «Чистий четвер». Взагалі вважаю, що ми маємо висловити Миколаївському міському голові Олександру Сєнкевичу, голові обласної ради Вікторії Москаленко свою позицію. Відбуваються серйозні зміни, як в природі, так і в суспільстві, політикумі. Слід очищатися від бруду з боку старої влади. Слід чесно заявити, що ці так звані керманичі не справляються зі своїми обов’язками та не виправдовують тих сподівань, які на них покладали миколаївці».

Депутат Миколаївської обласної ради Ігор Івануна пояснив, чому «батьківщинівці» обрали місцем весняної толоки саме в’їзд до Миколаєва. «Знак «Миколаїв» є візитівкою міста. Коли до нас приїжджають гості, або ж просто проходить транзитний транспорт, люди складають враження про місто, — зазначає він. – Те, що в нас навіть знак був таким захаращеним та подряпаним аж ніяк не сприяє гарному враженню від міста. На жаль, і саме місто виглядає не найкращим чином.  Тож ми спробували почати з малого, — привести до ладу стелу «Миколаїв». Сподіваюсь, і сам Миколаїв привести до ладу – в наших силах».

Недарма лозунг «батьківщинівців» звучить, — «Все — в наших силах!». Ми в змозі привести до ладу місто, область, Україну! Бережіть Україну! І нехай Господь Бог береже нас!

Прес-служба

Миколаївської обласної