Миколаївські «батьківщинівці» та представники громадськості міста заявили про перемоги

В Миколаєві відбулася спільна прес-конференція координатора громадського руху «Горожанин» Олександра Іваненка та голови Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайла Соколова. Тема прес-конференції – дві перемоги, одна з яких на місцевому рівні, друга – на всеукраїнському. Обидві стосуються зниження тарифів на житлово-комунальні послуги та газ. Як повідомив Олександр Іваненко, в липні цього року Господарський суд Миколаївської області відмовив у позові Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради та ТОВ «Місто для людей», які не погодилися із рішенням Антимонопольного комітету України. Мова про те, що Антимонопольний комітет визнав неправомірним результати так званого конкурсу на обрання управляючою компанією «Місто для людей».

• В результаті конкурсу, який є нічим іншим, ніж результатом корупційних схем, «Місто для людей» отримало в управління 870 будинків в Миколаєві, де проживають 200 тисяч городян. З того часу їм підняли вартість тарифів за обслуговування будинків та прибудинкових територій удвічі. Ми, небайдужі миколаївці, неодноразово виходили на мітинги з вимогами скасувати конкурс та надати людям можливість самостійно обрати керуючу компанію. У відповідь від міської влади отримували лише відмови. Тож пішли законним шляхом. Домоглися того, що Антимонопольний комітет, окремі депутати міської рад, суд стали на нашу сторону. На сторону справедливості. Єдине, що дратує, — Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич виступає проти містян, проти міської ради. Він не приховує того, що особисто підтримує компанію «Місто для людей». А це – однозначно корупція. – зазначив Олександр Іваненко.

Також Олександр Іваненко розповів, що саме завдяки громадському руху, у мікрорайонах «Северний» та «Соляні» вдалося позбутися нав’язаної міською радою компанії «Місто для людей». Місцеві жителі самостійно обрали компанію, яка обслуговуватиме їхні будинки. В результаті укладено договір із тарифом 3.60 та 4 гривні замість 6, які пропонувало так зване «Місто для людей». Олександр Іваненко висловив глибоку вдячність міністру ЖКГ уряду Юлії Тимошенко Олексію Кучеренку, який особисто втрутився в ситуацію, зустрічався з містянами та надав цінні консультації. Також він подякував голові Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайлу Соколову за підтримку у вирішенні соціально значущого питання.

Михайло Соколов також заявив про перемогу. Зокрема, про те, що за позовом лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко українці відтепер можуть вимагати сплати за газ у сумі 6,88 гривень за кубометр газу та вимагати грошового відшкодування. «Саме «Батьківщина» подала свого часу позов до суду про визнання неправомірними дії уряду Гройсмана щодо підвищення ціни на газ ті про відміну Постанови уряду №315. Саме «Батьківщина» та її лідер Юлія Тимошенко добилася від суду схвального рішення. І зараз ми маємо на руках Постанову шостого апеляційного адміністративного суду в м.Київ, який залишив без змін рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 4 березня 2019-го року», — повідомив Михайло Соколов.

Він зазначив, що ухвала суду першої інстанції стосувалася того, що принципова людина, суддя Євгенія Абалова винесла рішення про незаконність урядової постанови щодо підвищення тарифів. А згодом, ймовірно, з подачі влади, її усунули від суддівської посади. «Тож все очевидно. Влада Порошенка-Гройсмана завжди була на чолі корупційних схем. При цьому піднімала вартість газу для населення та про саме населення ніколи не дбала. Єдиною людиною, яка опікуватиметься людьми на посаді Прем’єр-міністра України, має стати Юлія Тимошенко», — зазначив Михайло Соколов.