Миколаївські «батьківщинівці» вибороли рішення про встановлення мораторію на тарифи

Сесія Миколаївської міської ради ухвалила рішення стосовно встановлення мораторію на введення нових тарифів на послуги ЖКГ. Першою політичною силою, яка звернулася до Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, стала саме «Батьківщина».

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», пропозиція розглянути дане питання на сесії була направлена ще 26 червня.

В зверненні зазначалося, що у зв’язку з формуванням Кабінетом Міністрів України необґрунтованих, завищених, спекулятивних, непрозорих тарифів на житлово-комунальні послуги (на теплоенергію, електроенергію, природний газ, воду) для населення України, Миколаївська обласна парторганізація ВО «Батьківщина» вимагає встановити мораторій на введення в дію підвищених цін і тарифів.

«На жаль, ВО «Батьківщина» не має представництва у Миколаївській міській раді. Втім ми відстоюємо інтереси мешканців міста, які виступають проти завищених тарифів. Більше трьох тисяч мешканців своїми підписами підтримали вимогу щодо зниження тарифів на послуги ЖКГ, тож ми направили відповідне звернення до Миколаївської міської ради. Депутати демократичних сил нас підтримали», — зазначив лідер миколаївських партійців Михайло Соколов.

Миколаїв став другим містом в області після Первомайська, де ухвалили рішення про встановлення мораторію та направлення звернення до Кабінету Міністрів України та Національні комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.