Миколаївські «батьківщинівці» відстояли сільські школи

На позачерговій сесії Арбузинської районної ради (Миколаївська область) представники ВО «Батьківщина» добилися прийняття рішення про недопущення закриття сільських шкіл.

Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації, два місяці тому про наміри закрити три школи району заявив голова райдержадміністрації. Тоді вчителі, батьки учнів та сільські голови Арбузинського району звернулися до депутата Миколаївської обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергія Чмиря з проханням захистити їх від свавілля чиновника.

«Ми разом із громадами сіл перемогли в протистоянні з чиновниками та добилися дотримання законодавства. Батьки, вчителі, всі жителі цих трьох сіл опинилися в безвихідній ситуації. Як можна без обговорення з громадою, вирішувати питання закриття шкіл? Село буде існувати і процвітати, поки в ньому є де навчатися дітям, а влада і депутати мають виконувати волю людей», — зазначив голова фракції ВО «Батьківщина» в Миколаївській обласній раді Сергій Чмир.

Депутати районної ради прийняли рішення зберегти подальшу діяльність шкіл, передбачивши в районному бюджеті кошти на їх утримання, що відповідає чинному законодавству.