Миколаївські «батьківщинівці» відстоюють права дітей з особливим потребами

9 червня біля будівлі Миколаївської обласної ради пройшла зустріч представників ГО «Альянс Демократичного Правового Руху» і ВО «Батьківщина» з батьками та педагогами спеціалізованої школи-інтернату № 3 з метою обговорення подальшої перспективи розвитку навчального закладу. За попереднім погодженням, зустріч повинна була відбутися в сесійній залі обласної ради, але, з «технічних причин», людей в зал не пустили, тож формат зустрічі було змінено.

Перед присутніми виступили голова правління ГО «Альянс Демократичного Правового Руху» Олександр Чхайло, керівник фонду «Рух мілоседя» Євген Воробйов, голова антикорупційного бюро при ГО «Альянс Демократичного Правового Руху» Ірина Заторське, член бюро Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Наталія Дурачевська, представники батьківського комітету школи інтернату.
У людей виникли питання про те, хто ж і навіщо ініціював рішення про переведення учнів зі школи-інтернату №3 в школу-інтернат №2 в Корабельному районі, а разом з тим, чи не спричинить за собою ніяких наслідків і протидії з боку влади позиція батьків, які з усіх сил відстоювали інтереси своїх дітей.

На імпровізованому мітингу батьки та вчителі подякували голові Миколаївської обласної парторганізації Михайлу Соколову за небайдужу позицію та активну допомогу у вирішенні питання продовження функціонування школи-інтернату №3. Як відомо, на обласному рівні після спротиву вчителів, батьків та громадськості питання про закриття інтернату відкладено, тож 1 вересня діти підуть у рідну школу.