Миколаївські «батьківщинівці» вимагають зупинити тарифний геноцид

Партійці обласного осередку ВО «Батьківщини» направили звернення до Миколаївської обласної та Миколаївської міської ради з ініціативою розгляду на сесіях питання щодо встановлення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», такі звернення надійшли на ім’я голови Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко та Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича.

В зверненнях йдеться про те, що Кабінет Міністрів формує непрозорі спекулятивні завищені тарифи на житлово-комунальні послуги населенню, що призведе до повного зубожіння та різкого падіння рівня життя українців. Підставою для прийняття звернень стали результати збору підписів жителів міста та області проти тарифного геноциду уряду. Тільки в Миколаєві більше трьох тисяч мешканців поставили свої підписи та підтримали позицію ВО «Батьківщина».

«Тарифна політика уряду цілеспрямована проти свого народу. Тож слід направити до Кабінету Міністрів та Національні комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, рішення сесій про мораторій на підвищення тарифів. Адже сьогодні дві третини українців не можуть оплачувати комунальні рахунки. Вже шість обласних центрів України за прикладом Київської міської ради ухвалили встановлення заборони на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги та направили. Миколаїв поки не їх числі», — зазначив голова Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов.

Фракція «Батьківщини» в обласній раді звернулася й до голів сільських, селищних, районних рад Миколаївської області із закликом на введення мораторію. Вже є перші результати. На сесії Вітовської районної ради розглянуто депутатський запит «батьківщинівця» Олега Шепеля та прийнято рішення про встановлення мораторію на введення з 1 липня 2016 року в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги у Вітовському районі.