Миколаївські «батьківщинівці» випередили провладну партію на виборах до громад

За результатами зведених результатів виборів до об’єднаних територіальних громад, партійці Миколаївщини отримали 40 депутатських мандатів.

Як повідомляє прес-служба Миколаївського обласного партосередку ВО «Батьківщина», в громадській мережі «Опора» підтвердили перевагу партії над БПП, який отримав 32 мандати. Також активісти громадської мережі зазначив, що саме з боку провладної партії зафіксовані порушення виборчого законодавства.

Так, під час передвиборної кампанії голова Вітовскої райдержадміністрації особисто агітував за діючого Шевченківського діючого голову Тетяну Шикунову. Також працівники Шевченківської сільської ради від імені кандидатки роздавали продовольчі набори з агітацією. Ці факти зафіксовані й в «Опорі». Кандидат на посаду голови Шевченківської ОТГ від «Батьківщини» Анатолій Ніколенко вимагав перерахувати голоси по чотирьом виборчим дільницям. Втім комісія відмовила йому у задоволенні скарги.

«Ми, безумовно, фіксували всі випадки порушення виборчого законодавства на території області. Жоден факт не залишиться поза уваги та без подальшої реакції. Як і по всій країні, на Миколаївщині зафіксовані порушення, тиск та фальсифікації з боку провладних сил. Незважаючи на це, «батьківщинівці» отримали достойний результат», — зазначив лідер миколаївських партійців Михайло Соколов.