Миколаївські «батьківщинівці» висловили солідарність з кримсько-татарським народом

Представники Миколаївської обласної, міської та районних організації ВО «Батьківщина» приєдналися до Всеукраїнської акції в День пам’яті геноциду кримсько-татарському народу.

Як повідомляє прес-служба обласного партосередку ВО «Батьківщина», понад 20 партійних активістів вийшли на Соборну площу, аби згадати про жертв геноциду та депортації. Бажаючим приєднатися до акції «батьківщинівці» роздавали патріотичні стрічки, що символізують єдність українського та кримсько-татарського народу. Партійці вшанували пам’ять жертв сталінського режиму хвилиною мовчання.

Перед присутніми виступив перший заступник голови Миколаївської обласної парторганізації Олег Кравець, який нагадав історію депортованого народу. «Депортація кримських татар розпочалася 18 травня 1944 року й тривала до початку червня. Офіційною підставою для депортації кримськотатарського народу стала таємна постанова Державного комітету оборони «Про кримських татар», в якій кримським татарам висувалися претензії у начебто масовій зраді за часів окупації Криму гітлерівськими військами. На жаль, й після 72 років ганебних подій методи Кремля залишаються незмінними», — зазначив Олег Кравець.

Він також нагадав, що 12 листопада 2015 року Верховна Рада України визнала депортацію з Криму у 1944 році геноцидом. Присутні висловили свою солідарність з кримсько-татарським народом і щиру вдячність за внесок кримчан у розвиток сучасного українського суспільства, незламність та патріотизм.