Миколаївські «батьківщинівці» виступають проти закриття поштових відділень в селах.

В Жовтневому районі Миколаївської області депутат районної ради, перший заступник голови обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Олег Кравець провів особистий прийом громадян. Звернення виборців, що віддали голоси за «Батьківщину» та її представників, стосувалися питання закриття поштового відділення, яке обслуговує села Зоря та Новоруське. Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», послугами поштарів користуються, в основному, люди пенсійного віку. Тож для них закриття відділення, — життєво важливе питання. «Поспілкувався з поважними заслуженими людьми, що все своє життя самовіддано працювали в селах Зоря та Новоруське Жовтневого району. 75-річна Розалія Павлівна Джигірей, яка нагороджена двома орденами за важкий труд доярки, пожалілася з приводу закриття поштового відділення. Жінка вважає, що таке рішення позбавить її зручних та необхідних послуг. Адже щомісяця поштарка приносить пенсію та газети, в неї може придбати побутові «дрібнички». За проханням пенсіонерки поштар купує хліб та продукти. Поштове відділення та поштар – чи не єдиний зв’язок із зовнішнім світом для таких людей. А тільки у селі Зоря з 400 жителів половина пенсіонерів, десь 50 з них не ходять. Закриття відділення означає закриття для цих людей можливості спілкування, тож і можливості нормально жити», — переконаний Олег Кравець, перший заступник голови Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина». Як пояснює Олег Анатолійович Кравець, ціна питання полягає в 350 гривнях, що отримує поштар в якості зарплати. ДП «Укрпошта» не змогла собі дозволити утримувати співробітника на таку, більш ніж скромну зарплатню. Позиція ВО «Батьківщина» відома та зрозуміла. Якщо нинішня влада почне закривати поштові відділення, школи, ФАПи, магазини, це призведе до повного знищення сіл та селиш. Шляхом прийняття неправомірних рішень на рівні держави, згодом – на рівні місцевому можна просто прийти до поступового знищення державних основ. Починають із сіл. Нині питаннями закриття поштових відділень Миколаївської області, що знаходиться у підпорядкуванні державного підприємства «Укрпошта», переймаються голова Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов, депутати Миколаївської обласної ради від партії, «батьківщинівці» районів та міст.