Миколаївські «батьківщинівці» виступили проти закриття пологового відділення в смт Березанка.

Депутати Березанської районної ради та Миколаївської обласної ради від «Батьківщини» провели зустріч з головним лікарем Березанської ЦРБ Василем Гайдаржі та колективом лікарні. В ході розмови з’ясувалося, що керівництво управління охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації прийняло рішення про закриття пологового відділення у зв’язку із зменшенням кількості породіль. Втім депутати-«батьківщинівці» вважають таке рішення непродуманим та будуть захищати інтереси місцевих жителів.

Про це заявляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

«Абсолютно переконаний, що рішення про закриття пологового відділення свідчить про недоліки у керуванні медичною галуззю в області та про небажання місцевої влади відстоювати права громадян, — зазначив депутат Миколаївської обласної ради Анатолій Ніколенко. – Заявляють про те, що пологові будинки, в яких менше 150 пологів на рік слід закривати. Замість того, аби знайти оптимальне рішення, яке влаштувало би всіх. І в першу чергу жінок, які через закриття відділення змушені будуть їздити до лікарні в обласному центрі за 50 кілометрів».

Депутати-«батьківщинівці» ініціювали винесення рішення про пологове відділення на розгляд сесії Березанської районної ради.