Миколаївські «батьківщинівці» вшанували героїв-ліквідаторів Чорнобильської АЕС

В день 30-ої річниці Чорнобильської катастрофи представники Миколаївської обласної та міської парторганізацій ВО «Батьківщина», члени громадської організації «Батьківщина Молода» взяли участь у мітингу-реквіємі.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

«Тоді, у 1986-му році наші героїчні ліквідатори страшної аварії вступили в непримириму боротьбу з ядерними пеклом. Вони ціною власного життя та здоров’я зупинили розповсюдження радіоактивної загрози на території Європи та України. Так само відважно й нині українські бійці відстоюють незалежність та цілісність України, не допускаючи на нашу територію реального ворога», — відмітив перший заступник голови Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Олег Кравець.

Він висловив обурення тим, що уряд Яценюка фактично скасував всі пільги ліквідаторам Чорнобильскої аварії. Тож депутати-«батьківщинівці» на всіх рівнях виступатимуть за відновлення соціальних пільг та гарантій чорнобильцям.

Мітинг завершився хвилиною мовчання в пам’ять про тих, хто віддав життя у боротьбі з радіацією та покладанням квіти до пам’ятника «Скорботний янгол Чорнобиля». А в небо випустили голубів, як символ миру.