Миколаївські «батьківщинівці» зібрали підписи проти тарифного геноциду

Протягом сьогоднішнього дня активісти обласної партійної організації ВО «Батьківщина» провели акції в Миколаєві та Первомайську зі збору підписів громадян проти встановлення високих тарифів. На центральних багатолюдних вулицях двох місць були виставлені намети с українською та партійною символікою, розміщені наочні матеріали з роз’ясненнями. Активісти роздавали газети випущені обласною парторганізацією, спілкувалися з громадянами та пропонували бажаючим поставити свої підписи в підтримку вимог «Батьківщини» про необхідність перегляду тарифів.

Як зазначила голова парторганізації ВО «Батьківщина» Центрального району в м.Миколаєві Ірина Куйсис, люди охоче ставлять свої підписи, цікавляться позицією партії, висловлюють невдоволення діями нинішньої влади. «Звісно, найбільша активність спостерігається серед громадян середнього і похилого віку. Максимальний удар приймуть саме вони. Ті, хто постійно звик вчасно сплачувати за житло. При таких тарифах вони просто не виживуть. Навіть ті хто, оформив субсидію, не вважають це виходом із ганебної ситуації. Адже мільярдні прибутки отримують олігархи, в руках яких газ та інші ресурси», — поділилася своїми враженнями Ірина.

Основні вимоги ВО «Батьківина» полягають в тому аби забезпечити постачання українського газу для населення, знизити ренту для державних газодобувних підприємств, встановити прозорі, економічно обґрунтовані тарифи та утворити тимчасову слідчу комісію для доведення необгрунтовності чинних тарифів. Також «Батьківщина» наполягає на обов’язковому прийнятті «тарифного пакету», який складається з чотирьох законодавчих ініціатив: законопроект № 3216 щодо спрямування усього газу українського видобутку на потреби українського населення. Цей закон дозволить відразу зменшити тарифи у кілька разів; законопроект № 4317 щодо зниження розміру рентних платежів для державних газовидобувних підприємств, внаслідок чого зменшиться собівартість газу власного видобутку; законопроект № 2832 щодо забезпечення всіх побутових споживачів газу лічильниками, встановлення прозорих, економічно обґрунтованих тарифів та справедливих нормативів споживання послуг; проект постанови № 2597 про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка має довести необґрунтованість чинних тарифів та встановити факти корупції в ПАТ «Укргазвидобування» та НАК «Нафтогаз України».

Фракція «Батьківщина» у Верховній Раді наполегливо і послідовно бореться за справедливі і посильні тарифи на житлово-комунальні послуги для людей. Подано десятки законопроектів і судових позовів. Але досі усі вони залишалися без розгляду. Олігархічна парламентська більшість ухвалює лише ті закони, що допомагають персональному збагаченню її членів та призводять до зубожіння людей. Саме тому, вичерпавши усі можливості вплинути на ситуацію, фракція «Батьківщина» розпочинає безстрокове блокування роботи Верховної Ради з вимогою поставити на голосування законопроекти, спрямовані на боротьбу з тарифним геноцидом.

Підтримують рішення фракції партійні активісти та депутати місцевих рад від ВО «Батьківщина». Лідер миколаївських партійців Михайло Соколов навів красномовні дані, які підтверджують, що наступив плановий тарифний геноцид українського народу. «За  останні два роки ціна на газ для населення зросла у 9,5 разів. Тарифи на опалення та гарячу воду – більше, ніж вп’ятеро, електроенергія – втричі. За цей же час реальні доходи українців завдяки діяльності двох урядів зменшилися втричі. Дві третини українців уже не можуть оплачувати комунальні рахунки і вимушені благати про державну підтримку. Та найстрашніше, що вже другий уряд поспіль називає цю політику не знищенням українців, а початком реформ. Але слід казати правду. Влада кидає людей напризволяще, в черговий раз підвищуючи тарифи».

Тож за ініціативи Миколаївської обласної парторганізації розпочато збір підписів на підтримку депутатського корпусу ВО «Батьківщина» який вирішив блокувати трибуну Верховної Ради. до тих пір, поки парламент не прийме пакет «тарифних законів» і не створить ТСК з приводу корупційних дій та офшорних скандалів. Лише за один день понад одної тисячі миколаївців своїми підписами підтримали позицію партії, а значна кількість жителів Миколаєва та Первомайська виявили бажання виїхати до Києва та взяти участь у «тарифному майдані», якщо їх думка не буде почута. Всі листи із зібраними підписами «батьківщинівці» направлять Президенту України, Прем’єру, голові Верховної Ради.