Миколаївські «батьківщинці» взяли участь у Всеукраїнському селянському віче.

29 жовтня в Києві відбувся масштабний захід, — Всеукраїнське селянське віче, який зібрав понад 10 тисяч учасників з усіх регіонів України. Це представники громадських селянських організацій, фермери, сільські та селищні голови, депутати місцевих рад від ВО «Батьківщина», а також делегати від профспілок, сільської медицини та освіти. Делегати обговорили становище українського села, аграрної галузі та життя звичайного селянина.

«Коли нам буває важко, ми з вами завжди збираємося великою громадою, родиною, яка пережила все, що може пережити справжня родина – вистояти, зміцнитися та йти вперед», – сказала Юлія Тимошенко, відкриваючи Всеукраїнське селянське віче.

Лідер «Батьківщини» презентувала нову програму розвитку села. У стратегії передбачається створення з боку держави умов для розвитку аграрної галузі України. Програмою визначені ключові кроки, які мають бути покладені в основу державної стратегії розвитку села: формування селянина-господаря та розвиток сімейно-фермерського устрою господарювання; збереження та розвиток поселенської мережі; впровадження прозорих земельно-орендних відносин; ефективне землекористування, захист прав власників паїв; державна підтримка дрібних товаровиробників та поглибленої переробки; відшкодування відсотків на аграрні кредитні програми та інші важливі кроки, реалізація яких призведе до підвищення рівня життя селян.

Як заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, сьогодні врятувати українське село можна шляхом надання фермерам доступу до дешевих кредитів, введенням єдиного податку з одного гектара та ухваленням закону про сімейні ферми. Ці кроки дадуть  поштовх для відродження аграрного сектору і життя сільських громад. При цьому політик вкотре звернула увагу на те, що продаж сільськогосподарської землі є неможливим до того часу, поки в Україні не будуть створені цивілізовані правила для аграрного ринку.

«Земля не може бути товаром до того часу, поки наші сімейні фермери не будуть мати можливості та гарантії, як зберегти цю землю в своїх руках, передати в спадщину своїм дітям, обробити її і дати країні найвищий рівень заможності», – пояснила Тимошенко. Лідер «Батьківщини» також наголосила, що головним пріоритетом державної політики має бути стратегія розвитку сімейних фермерських господарств, яка б дозволила збільшити їх кількість у 36 разів – до півтора мільйона ферм. На її переконання, така політика не тільки дозволить забезпечити країну продуктами харчування, а й створить можливість для кожної родини в селі жити заможно.

Делегацію від Миколаївської області у кількості 300 чоловік очолив лідер обласної парторганізації Михайло Соколов. Відповідаючи на запитання журналістів він зазначив, що Віче фактично було одночасно і з’їздом партії, на якому делегати проголосували за нову Стратегію розвитку села та за участь у місцевих виборах об’єднаних громад. Він нагадав, що вибори відбуватимуться 11 та 18 грудня, і «Батьківщина» висуває більше 4 тисяч кандидатів у депутати та 184 кандидати на посади міських (селищних) голів. В Миколаївський області вибори пройдуть в 19-ти громадах, серед кандидатів – достойні представники «Батьківщини» та люди, які підтримують партію. «Ми переконані, — зазначив Михайло Володимирович, — що наші кандидати отримають перемогу на виборах до територіальних громад і саме на цих нових людей ми розраховуємо».

 

 

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Партія «Батьківщина» вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері ЖКГ і пропонує свій план наведення ладу в галузі.

Докладніше

Дорогі первомайці!

Докладніше

Партійна конференція: Миколаївська Батьківщина висунула понад 700 кандидатів в депутати різних рівнів

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30