Миколаївські депутати від «Батьківщини» виступили за створення Агентства розвитку

На п’ятій сесії Миколаївської обласної ради VII скликання фракція ВО «Батьківщина» підтримала ідею створення нового комунального підприємства «Агентство розвитку». Метою діяльності підприємства є отримання прибутку від розробки, реалізації та супроводу інвестиційних програм і проектів, спрямованих на залучення інвестицій в економіку Миколаївської області.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», одним з ініціаторів створення подібної структури виступив лідер миколаївських «батьківщинівців» Михайло Соколов.

На засіданні фракції, що передувала сесії, Михайло Соколов розповів однопартійцям, в чому сенс діяльності подібного комунального підприємства. «Агентство розвитку» має залучати іноземні інвестиції у розвиток всіх сфер економіки регіону. Бажаючих вкладати кошти у Миколаївщину лідер місцевої «Батьківщини» віднайшов в США та інших зарубіжних країнах.

«Під час поїздки до США мав особисті розмови з бізнесменами, представниками влади, благодійниками. Більшість з них відгукнулися на мою пропозицію відносно того, аби інвестувати в соціальну сферу Миколаївщини. Але напряму органам виконавчої влади благодійники коштів не надають, бо побоюються корупції. Водночас готові через фонди та агентства підтримувати демократичні ініціативи України та зокрема, Миколаївщини», — зазначив Михайло Соколов.

Реальним проектом, який готовий підтримати один з американських фондів, є переоснащення бібліотек в селах та селищах Миколаївської області. Йдеться про комп’ютеризацію бібліотек, адаптацію для жителів села, реконструкцію приміщень. Депутати Миколаївської обласної ради підтримали ідею «батьківщинівця».

сесія2сесія