Миколаївські депутати від «Батьківщини» закликали ввести мораторій на підвищення тарифів

Депутати від ВО «Батьківщина» Миколаївської обласної ради виступили із заявою, в якій зазвали місцеві ради всіх рівнів протидіяти тарифному геноциду.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», фракція обласної ради у повному складі висловилася за введення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги за прикладом Київради. Питання щодо введення мораторію «батьківщинівці» планують винести на розгляд сесії обласної ради.

На засіданні фракції прийнято відповідний документ-звернення до голів сільських, селищних, районних рад Миколаївської області. У зверненні йдеться про те, аби депутати місцевих рад вирішили встановити мораторій (заборону) на введення в дію підвищених тарифів для населення на газ, електроенергію, воду, теплову енергію, послуги з теплопостачання. Лідер миколаївських партійців Михайло Соколов зазначив, що депутати-«батьківщинівці» одностайні в своїй позиції стосовно тарифної політики діючої влади, тож закликають народних обранців всіх рівнів підтримати ініціативу ВО «Батьківщина».

«Слід вчинити як Київрада, яка вирішила заборонити з 1 липня підвищення цін на послуги ЖКГ. Адже сьогодні дві третини українців не можуть оплачувати комунальні рахунки. Дивує, що вже другий уряд поспіль називає цю політику не знищенням українців, а початком реформ. Слід казати правду: влада кидає людей напризволяще, в черговий раз підвищуючи тарифи», — зазначив Михайло Соколов. Звернення з призовом про мораторій направлено в місцеві ради всіх рівнів Миколаївської області.