Миколаївський «батьківщинивець» дає опір наркоділкам

Депутат Миколаївської обласної ради від ВО «Батьківщина» Олександр Бондар спільно з представниками правоохоронних органів Новобузького району виявив посів конопель на площі майже в два гектари. Після отримання інформації про ймовірність посівів наркотичного зілля, що надійшла особисто Олександру Бондарю, він звернувся до поліції.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», Олександр Бондар разом із поліцейськими прибув до місця посадки конопель. Виявлено, що на території фермерського господарства в селищі Станційне (колишнє Жовтневе) серед посівів соняшнику зростає ціла плантація наркозілля. За попередніми оцінками, якби наркотичний товар дійшов до покупця, прибуток наркоділерів склав би понад один мільйон гривень

«З року в рік борюся в Новобузькому районі з причинами та наслідками такого ганебного явища, як наркоманія та з тими, хто задіяний в трафіку. Звик до того, що до мене звертаються люди, повідомляють інформацію про незаконні посіви. На жаль, не завжди правоохоронці, які працювали в минулі роки, адекватно реагували на мої скарги. Нині ситуація змінюється, тож поліція разом із громадськістю встановила та задокументувала факти незаконних посаджень наркозілля», — зазначив Олександр Бондар, депутат Миколаївської обласної ради від ВО «Батьківщина».

Олександр Бондар, як людина, що пропагує здоровий образ життя, свідомо бореться проти наркорозповсюдження вже не перший рік, вважає, що зараз в країні проблема наркозалежності по значущості може зрівнятися хіба що із проблемою корупції. Тож і одну, й іншу слід «виривати з коренем». Що й робить Олександр Бондар.

Факт виявлення нркопосаджень підтверджено у відділі комунікації ГУ НП в Миколаївській області. Слідчим відділом Новобузького відділу поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель», що карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років».