Миколаївський «батьківщинівець» заявив про конфлікт з народним депутатом

Сьогодні в офісі Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» відбувся брифінг голови фракції в Миколаївській обласній раді, керівника ДП «Агрономія» Сергія Чмиря. Приводом для спілкування із ЗМІ стала ситуація навколо ходу судової справи, яка була відкрита після намагань викрасти народного обранця. Як розповів Сергій Михайлович, 14 грудня 2015-го року під час проведення наради на підприємстві «Агрномія» Арбузинського району, до кабінету увірвалися декілька незнайомих людей із зброєю в формі правоохоронців.

«Вони наказали пройти з ними, не маючи ані документів, ані рішення суду, — розповів Сергій Чмир. – Стало зрозуміло, що це явна провокація або бандитський напад, спрямована проти мене особисто та підприємства, яке я очолюю. Ми затримали на місці двох людей, всього їх було семеро. Сьогодні п’ятеро на свободі, один знаходиться с СІЗО, другого відпустили під домашній арешт. Один з нападників – Геннадій Дубров, представник ВО «Свобода», який до цього неодноразово вимагав в мене гроші. Нині триває суд, засідання проходять в районному суді Братського району».

На жаль, нормальний хід судових засідань постійно намагалися зірвати представники окремих політичних сил та прихильники народного депутата України Аркадія Корнацького. Сергій Чмир переконаний, що саме Аркадій Корнацький був і замовником викрадення, і замовником спеціально влаштованих заворушень, останнє з яких відбулося під стінами суду 8 серпня. «Борці за правду» влаштували блокування приміщення суду та вимагали від судді прийняти ухвалу, яка би їх задовольнила. І Сергій Чмир, і суд постійно відчувають тиск з боку сторонніх осіб. Депутат обласної ради не виключає, що тиск має політичний характер у зв’язку з тим, що він представляє на Миколаївщині партію ВО «Батьківщина», яка за даними соціологічних досліджень вийшла на перші позиції в країні. «В будь-якому випадку, вважаю, що, незважаючи на причетність до політичних сил, незважаючи на інші заслуги, кожен має відповідати за свої вчинки по закону, — зазначив Сергій Чмир. – Закон єдиний для всіх. Скоїв злочин, маєш бути покараний. Це однозначна позиція і моя, і партії «Батьківщина», яку я представляю в області».

Також Сергій Чмир категорично спростував звинувачення у сепаратизмі, що прозвучали в окремих ЗМІ відносно нього. Він є людиною зі свідомою патріотичною позицією, завжди виступав проти режиму Януковича, підтримує волонтерських рух та допомагає армії, брав участь в двох українських майданах.