Миколаївці в день народження Надії Савченко побажали їй швидкого повернення додому

11 травня, в рамках Всеукраїнської акції на підтримку Надії Савченко, в Миколаєві представники ВО «Батьківщина», партії «Народний Рух України» та небайдужі мешканці міста зібралися на вул. Садовій, біля хреста на честь 2000-річчя Різдва Христового, щоб привітати Н.Савченко та побажати їй якнайшвидшого повернення додому.

Як зазначив керівник Жовтневої районної організації «Батьківщини» Сергій Красівський, активісти вирішили зібратися, щоб показати, що Миколаїв не залишається осторонь і також підтримує Надію Савченко.

В ході акції священнослужителі Кафедрального собору Касперівської ікони Божої Матері прочитали молитву, а також побажали Надії Савченко «многая літа». Обступивши хрест, учасники акції підняли національні та партійні прапори, а також розгорнули плакати: «Спаси, Господи, і помилуй Надію», «Вітаємо Надію Украіїні», «Надія — наш форпост в Москві», «Світ з надією, пекло — з Путіним «, а також великий банер » Миколаївщина — за мир, за Надію «.Практично у кожному виступі активісти називали українську льотчицю символом стійкості українського народу.
Одна з учасниць акції розповіла про ідеї створення документального фільму про Надію Савченко. Цей фільм хочуть показати не тільки в Україні, але і в країнах Східної Європи.
Після виступів усіх бажаючих учасники акції традиційно заспівали гімн України та поклали квіти до хреста.