Місцеві ради вже протестують проти введення абонплати за газ, – Юлія Тимошенко

Місцеві ради відреагували на ініціативу партії «Батьківщина» і вже почали ухвалювати звернення до Президента України про негайне скасування так званої абонентської плати за газ.

Про це на Погоджувальній раді керівників парламентських фракцій та комітетів наголосила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

«У п’ятницю я звернулася до партії «Батьківщина», щоб вона виступала з ініціативою щодо проведення позачергових засідань райрад, міськрад, об’єднаних громад, облрад, аби зупинити це неподобство», – наголосила вона.

Лідер партії поінформувала, що відповідні заяви-звернення до президента уже ухвалили Іваничівська райрада на Волині, Хустська райрада на Закарпатті, Прилуцька райрада в Чернігівській області, також таке рішення у понеділок планує ухвалити Сумська міськрада.

Юлія Тимошенко розповіла, що через так звану абонплату на газ із українців за рік планують стягнути понад 12 мільярдів гривень.

А дії НКРЕКП лідер фракції порівняла з діями «чорних хакерів», які «використовують таку ж модель крадіжки і з рахунків кожної людини, які вони контролюють, списують центи, євроценти, копійки, внаслідок чого у них накопичуються сотні мільйонів доларів».

«У мене немає жодного сумніву, що Петро Порошенко дав вказівку своєму бізнес-партнеру Дмитру Вовку, який очолює НКРЕКП, і вони ввели з усієї країни ще одні побори – так звану абонплату за приєднання до газової мережі. 25 років її ніхто не брав, а зараз згадали, що хтось, а це громадяни України, приєднані до газової мережі», – обурилася лідер «Батьківщини».

Підсумовуючи, Юлія Тимошенко наголосила: «Я вважаю, що тут потрібно діяти усією громадою. Не можна залишати це їм на відкуп! І тому повстати сьогодні мусить кожна рада! Ми це питання координуємо і ми будемо звітувати перед суспільством».

Як вже повідомлялося, «Батьківщина» оприлюднила заяву, в які сказано: рішення НКРЕКП щодо встановлення абонентської плати за підключення до газових мереж з 1 квітня цього року є злочинним обкраданням українського народу, через яке найбідніші верстви населення сплачуватимуть за газ в 3-5 разів більше.